Per enfosquir els vidres originals del vehicle i aconseguir així l’efecte de les llunes tintades, cal adherir a la cara interna de les finestretes unes llàmines de plàstic, normalment de tonalitats fosques de colors verdosos, blavosos i negres. Aquest efecte té una funció estètica però també pràctica, ja què aporta privacitat als ocupants. Dificultar la visibilitat de l’interior dóna més intimitat i impedeix que es reconeguin les persones de l’interior i si hi ha alguna cosa a sobre dels seients.

Les llunes tintades també protegeixen del sol i dels seus rajos ultravioleta UV, alhora que eviten que s’escalfi, fet pel qual es necessitarà menys energia per a refredar-lo i derivarà en un menor consum de carburant. Tanmateix els vidres enfosquits eviten els enlluernaments produits pels llums davanters dels cotxes que condueixen al darrere.

Un altre avantatge de les llunes tintades és que ofereixen protecció en cas d’impacte, ja què si es trenqués una finestreta, aquesta no projectaria els trocets de vidre perquè la llàmina no permetria que esclatessin. D’aquesta manera els ocupants no resultarien ferits amb els cristalls trencats. Ara bé, només es poden tintar els vidres del darrere, per qüestions de seguretat vial la llei prohibeix tintar les llunes davanteres.