Select Page

Les calderes de gasoil s’han posicionat com els sistemes de calefacció més demanats a tot Espanya, gràcies al seu alt nivell d’eficiència ia la possibilitat de comptar amb aigua calenta sanitària. A més, tenen un funcionament força senzill, cosa que fa molt fàcil la seva instal·lació, són molt durables i requereixen baix manteniment.

El combustible que utilitzen les calderes de gasoil és el gasoil C, un combustible econòmic, que té un gran poder calòric. El gasoil que està contingut en un dipòsit és traslladat a la caldera a través d’un conducte, al generador de calor es produeix la combustió, és a dir, el combustible es crema i genera calor, aquesta calor va al circuit de transport que el porta als radiadors o terres radiants.

D’aquesta manera, la calor es projecta a l’interior dels espais de l’habitatge, creant una temperatura càlida i agradable. Actualment es pot instal·lar en un habitatge una solució que inclogui radiadors i terres radiants, cosa que permet aconseguir una millor calefacció de les diferents estades de l’habitatge.

En funció de la mida de les estades a escalfar s’ha d’escollir una caldera gasoil amb la potència suficient, en funció dels trams de potència al mercat actual 5 tipus:

  • 23 – 25 kW: és el rang de potència més comú, una caldera de gasoil amb aquesta potència és suficient per a un habitatge unifamiliar.
  • 28 – 30 kW: aquest rang de potència es recomana per a habitatges grans o habitatges ubicats en llocs molt freds.
  • 40 – 45 kW: aquest rang de potència es recomana per a habitatges molt grans o que tinguin un aïllament tèrmic deficient.
  • 70 kW: les calderes d’aquesta o més potència s’han d’instal·lar a sales especialment condicionades, el projecte ha de ser realitzat per un enginyer.

Les calderes a gasoil es divideixen en:

Calderes atmosfèriques: prenen l’aire de l’ambient on s’ubiquen per al procés de combustió del gasoil, assoleixen el seu rendiment òptim a temperatures entre els 60 ºC i els 80 ºC.
Calderes estanques: no alteren l’aire de l’ambient on s’ubiquen, ja que l’aire que necessiten és subministrat des de l’exterior, per tant, la qualitat de l’aire de l’estada no es veu afectada. Assoleixen el seu rendiment òptim a temperatures entre els 60 ºC i els 80 ºC.
Calderes de condensació: ofereixen major eficiència, ja que són dissenyades per recuperar energia a partir dels fums de la combustió, assoleixen el seu rendiment òptim a temperatures entre els 30 ºC i els 50 ºC.