Select Page

Sovint, és comú preguntar-se, quina diferència hi ha entre la benzina 95 i 98 octans? La resposta més òbvia, és el preu. La gasolina de 95 octans té un preu inferior a la de 98 octans. No obstant això, aquest factor no és l’únic que diferencia a aquests tipus de combustibles per a automòbils. A continuació, t’expliquem altres diferències importants.

 

Diferències entre la benzina 95 i 98 octans

La benzina 98 sempre és més cara que la 95, no la utilitzen tots els cotxes i és més complicada d’obtenir.

La primera diferència està en l’índex de l’octanatge, que indica la capacitat antidetonant del carburant al moment de ser comprimit dins d’un cilindre situat a l’interior del motor. Existeix una relació directa entre l’índex de l’octanatge i la compressió, és a dir, que a major octanatge, major compressió. Aquesta característica influeix directament en el rendiment el motor i en la disminució del consum del combustible.

No obstant això, és poc probable que, com a conductors, ens adonem de la resposta del motor a un determinat octanatge de benzina, per la qual cosa, la decisió d’usar un o un altre tipus de benzina dependrà de les característiques pròpies de tipus de vehicle. Per exemple, un cotxe esportiu d’alta cilindrada està preparat per treballar amb benzina de 98 octans, mentre que un turisme, ho està amb benzina de 95 octans.

Els turismes tenen un motor amb menys potència que un un cotxe esportiu i estan dissenyats per a l’arrencada en fred. Aquest tipus de combustible, en ser més dens i menys pesat, funciona millor amb aquest tipus de motors.

Una altra diferència entre benzina de 95 i 98 octans és que, mentre que la primera millora el rendiment del motor i disminueix el consum de combustible, la de 95 octans ajuda a mantenir net el motor, la qual cosa pot incrementar la vida útil del vehicle.