El volum de cotxes s’ha incrementat de forma espectacular des que van aparèixer a finals del segle XIX i, amb ells, el consum de benzina. Per poder fer front a aquesta demanda de combustible, les estacions de servei han millorat les seves instal·lacions amb nous sortidors, els quals tenen una gran capacitat d’emmagazematge i mànegues adequades per distribuir adequadament el carburant, ja sigui gasolina o dièsel. A totes aquestes millores cal afegir els nous endolls per als nous cotxes elèctrics que estan revolucionant el mercat automobilístic.

Com es veu, aquest sector ha sofert una gran quantitat de canvis al llarg de la història. Però algun cop us heu preguntat com van sorgir els sortidors de benzina? Igual que el cotxe, pràcticament els utilitzem a diari, però quina és la seva història? Els sortidors de gasolina tenen els seus orígens a l’any 1890, quan l’inventor Sylvanus Freelove Bowser va comercialitzar i posar en marxa la primera bomba pel subministrament de combustible a la ciutat de For Wayne, a l’Estat d’Indiana dels Estats Units d’Amèrica, i ràpidament va revolucionar el transport amb cotxe.

Els sortidors americans medeixen la quantitat de benzina en galons, mentre que els europeus ho fan en litres. L’any 1925 va nèixer el sortidor elèctric. Aquest nou model més modern comptava amb una bomba per accionar-los manualment, per a què quan marxés la llum poguessin subministrar gasolina als vehicles de forma manual, cosa que passava amb bastant freqüència. Amb una palanca canviaven de vas, cadascun de 5 litres, així es sabia quant es ficava. Calia anar amb compte perquè si canviava l’operari abans que arribés a dalt podia faltar gasolina.