Select Page

Equivocar-se de combustible en repostar no és alguna cosa estranya. Vas de viatge amb un altre vehicle, en llogues un quan arribes a una altra ciutat o te’l deixa un amic (qualsevol de les opcions són bones per començar amb l’error que segur que alguna vegada has tingut, o si no us ha passat a vosaltres, segur que coneixeu algú que sí que li ha passat). Pareu a posar combustible a la nostra estació de servei i us equivoqueu, en lloc de posar dièsel poseu gasolina.

Aquesta confusió pot provocar una avaria important en el nostre cotxe si no actuem a temps.

Què pasa si ens hem equivocat de combustible?

Aquesta és la pregunta que molts conductors es fan quan això passa. Primer de tot hem de deixar anar el gallet i deixar d’introduir combustible en el vehicle (obvi).

Però no se t’ocorri arrencar el cotxe, ni tan sols posar la clau en el contacte, doncs en aquest cas la gasolina passaria a la bomba d’injecció i haurem multiplicat per 100 les possibilitats d’avaria.

En molts casos el vehicle pot arrancar i circular alguns metres, en canvi, el més normal és que es detingui als 30 o 40 metres. Per aquest motiu, recomanem no arrencar el cotxe; trucar a la grua i que aquesta ens traslladi al taller més pròxim. Allà s’encarregaran de netejar el vehicle, en el cas de no s’hagi arrancat. En el cas de que sí s’hagi arrancat, hauran de netejar el dipòsit i altres peses perquè tot funcioni correctament.