Comprar un cotxe no és una feina fàcil. Cal saber des d’un principi què ens convé i el que volem, ja que el mercat ofereix diverses marques, models i ofertes.

Una vegada escollim la marca i model, la següent pregunta és: ¿Dièsel o gasolina?. Abans de decantar-te per un o un altre, analitza tots els seus avantatges i desavantatges.

Avantatges d’un cotxe dièsel

El 65% dels cotxes que es matriculen a Espanya són dièsel. El dièsel és un dels carburants més usats a Europa.

El principal avantatge del dièsel és l’estalvi de combustible quan realitzem un trajecte llarg. Actualment, el litre de gasoil és al voltant d’un 5% més barat que el de gasolina.

Per tant, escollir un cotxe amb motor dièsel es pot convertir en una elecció perfecta si optem per comprar un vehicle més pesat, com una Berlina o un Tot terreny.

El principal inconvenient dels cotxes dièsel és que solen ser una mica més cars que els de gasolina. Tanmateix, obliga a un major manteniment i augmenten les possibilitats de patir una avaria. A més, assegurar un model dièsel a tot risc costa més que fer-ho amb la variant equivalent de gasolina.

Cotxes gasolina

Els vehicles amb motor de gasolina són els més venuts en el món. A Estats Units o Canadà, quasi no es venen els vehicles dièsel.

L’avantatge principal d’aquests cotxes és el seu motor. Suposen menys inconvenients de manteniment que els dièsel i solen tenir més potència. Així, tenim un cotxe amb més potència i menor preu, però que és una mica menys car quan necessitem posar combustible.

En definitiva, podem dir que gràcies a una menor despesa de combustible i al preu més barat del gasoil, fa que molts conductors es decantin finalment per cotxes amb aquest carburant.