Select Page

10 Mesures de conducció segura al volant

Saps quines són les principals mesures de conducció segura al volant? El pont de Setmana Santa implica un gran nombre de desplaçaments des de les ciutats cap a poblacions rurals o costeres per passar uns dies amb la família, a la platja o en festes de caràcter religiós. Sigui quin sigui el motiu o el destí, per aquestes dates el més probable és que les carreteres s’omplin de cotxes i es produeixin embusos per excès de trànsit. Per evitar aquesta situació segueix aquests consells:

1. Planifica el teu viatge i evita les carreteres més transitades

Abans de sortir de casa és molt important planejar una ruta que inclogui possibles alternatives per arribar al lloc desitjat. És recomanable evitar les hores puntes, per tant, avança o endarrereix la sortida.

2. Moments clau de l’operació sortida

Evita especialment viatjar dimecres, dijous, divendres a la tarda i al matí de dissabte de Setmana Santa.

3. Condueix a la nit, si pots

A la nit circulen menys persones i el trànsit està menys congestionat. Per fer-ho de forma segura, descansa abans, regula bé els llums del cotxe, neteja els vidres per dins i per fora per evitar enlluernaments i augmenta les precaucions.

4. Manté sempre la distància de seguretat

Si no respectes la distància de seguretat adequada amb el vehicle que circula davant, en cas d’un canvi de carril mal executat, una frenada en veure un radar o qualsevol altra situació, pots tenir una col·lisió i provocar un efecte acordió, fent que tots els cotxes que vagin darrere frenin de cop.

5. Usa la intel·ligència

Canviar-te més de mil cops de carril no significa que avancis més ràpidament en un embús. De fet, aquest tipus de comportaments contribueixen a allargar-lo més. Accelerar i frenar brúcament tampoc serveix per adavantar posicions, sinó únicament per gastar més benzina.

6. No consultis el telèfon mòbil

El mòbil és una distracció innecessària que posa en perill la teva vida i la dels teus acompanyants. No l’utilitzis mentre condueixes encara que et trobis en un embús. El seu ús implica una multa econòmica de 200 euros i la pèrdua de tres punts del carnet. Si necessites consultar una ruta, que ho facin els teus companys.

7.  Autopista millor que carretera secundària

Les autopistes i les autovies són més segures que les carreteres nacionals, que tenen un carril per a cada sentit. A més a més, en molts casos les autopistes i les autovies són més directes que les carreteres secundàries i l’estalvi en combustible pot ser més gran, així com el risc de tenir un accident menor.

8. Relaxa’t

No t’estressis quan el trànsit no avanci. Conduir nerviós et pot portar a cometre greus errors en prendre decisions de conducció equivocades.

9. Menjars

Abans de conduir, és millor fer un àpat sa i lleuger, sense alcohol, per evitar la son, els mareigs i possibles indigestions durant el viatge.

10. Peatges

Les carreteres de peatge no són molt populars perquè a vegades poden ser massa cares. Malgrat aquest inconvenient, poden ser una opció molt viable si la carretera convencional està plena de cotxes.