Select Page

Cada vegada són més els conductors nacionals que decideixen traspassar les nostres fronteres en el volant dels seus vehicles. Sigui per oci o per feina, el que sí que hem de tenir en compta és que, encara que visquem a la unió europea, existeixen certes normes de circulació que canvien d’un país a l’altre. Avui, coneixerem alguna d’elles.

En primer lloc, hi ha una diferència en la taxa d’alcoholèmia. Els nivells màxims permesos en sang oscil·len entre 0 i 0,8 g/l. En canvi, en països com la República Txeca, Eslovàquia o Hongria, la tassa és de 0,0 per a tots els conductors.

La velocitat estableix una altra diferència entre països europeus. En les autopistes de França, per exemple, la màxima és de 130 km/h en condicions normals. Mentre que en les d’Alemanya, existeixen molts trams sense limitació.

I acabem amb els carrils d’emergència, molt habituals en les autopistes de països com Alemanya, Grècia o Itàlia. Invadir el carril sense motiu en aquest últim estat ens suposaria una multa de fins a 1.500 Euros.