Select Page

Tornem novament a parlar de les normes de circulació en l’àmbit europeu, ja que alguns països mantenen certes singularitats en les carreteres. Com a conductors, hem d’estar atents a aquests canvis per evitar qualsevol tipus de complicació.

Comencen per un clàssic, conduir per l’esquerra. Circular a les Illes Britàniques requereix un temps d’adaptació, per el canvi de sentit. Per això és necessari extremar precaució, especialment a les glorietes.

Els controls de drogues també es realitzen fora de les nostres fronteres. Tots els països prohibeixen conduir sota l’afecta d’estupefaents i medicaments que disminueixen les facultats al volant. Alguns, com certs països nòrdics, tenen una llista de substàncies prohibides, identificades com a perilloses, que poden ser diferents de les espanyoles.

I acabem amb l’ús del mòbil al volant, prohibit a tots els conductors en totes les vies europees (excepte si s’utilitza el mans lliures). El país amb les sancions més estrictes es Irlanda, on la multa pot arribar als 2.000 Euros.