Omplir el dipòsit de gasolina del nostre cotxe és una tasca quotidiana que no ens porta més d’uns minuts i la repetició d’uns moviments mecànics que fem de manera instintiva i sense pensar.

Malgrat la normalitat amb què respostem, hi ha alguns riscos en aquesta activitat tan simple que poden derivar en accidents si no seguim les normes de bon ús de les estacions de servei, ja siguin d’autoservei o amb personal a peu del sortidor per servir-nos benzina.

Avui us volem donar 7 consells de seguretat abans de posar gasolina al vostre cotxe i evitar així, possibles incendis o accidents relacionats amb el foc mentre ens trobem a la gasolinera o àrea de servei.

Seguretat i prevenció a l’hora d’omplir el dipòsit de gasolina

Un dels principals problemes que es poden presentar abans de posar gasolina al nostre vehicle és el de l’electricitat estàtica. Per evitar situacions de risc és recomanable:

  1. No fumar.
  2. Apagar el motor, els llums i posar el fre de mà per evitar guspires.
  3. Desconnectar els aparells electrònics com els mòbils, les ràdios, etc.
  4. No parlar pel mòbil ni dins ni fora del cotxe.
  5. La càrrega estàtica sol produir-se quan un passatger fricciona la seva roba contra el tapissat dels seients en entrar o sortir del cotxe. Per a evitar-ho, és recomanable que ningú entri o sorti del vehicle mentre s’està realitzant la càrrega. Tan sols s’ha de fer abans de començar, o quan la càrrega ja estigui completa i col·locat el tap del dipòsit.
  6. S’aconsella que al sortir del cotxe es toqui la part metàl·lica del vehicle per descarregar l’electricitat estàtica en ell i no a la pistola del sortidor.
  7. Si s’ha vessat benzina sobre la pista cal que el personal de l’estació de servei ho netegi per evitar qualsevol risc d’incendi.

Desde l’Estació de Servei Maset, us volem recordar que la prevenció sempre és el més important per evitar qualsevol accident!