Select Page

Conduir de forma ecològica et permet estalviar diners i ajuda a conservar el planeta. Reduir el consum de gasolina és també una opció per millorar el manteniment del cotxe, ja que implica disminuir l’esforç del motor i del sistema de combustió del vehicle. A continuació us presentem cinc consells per baixar la despesa en combustible:


1. Condueix amb tranquil·litat

Canvia de marxa entre 2.000 i 2.500 revolucions en els motors de benzina i entre 1.500 i 2.000 en els motors dièsel.

2. Condueix a velocitat constant

Evita fer frenades i acceleraments forts, cada cop que trepitges bruscament l’accelerador consumeixes molt més carburant. Per aconseguir-ho, anticipa’t al trànsit. Si et trobes a un embús recorda quemantenint una marxa engranada i una velocitat superior a uns 20 km/h, el consum de carburant és nul. Abans de frenar, intenta desaccelerar. Redueix la marxa i arriba al punt mort el més tard possible.

3. Revisa el teu vehicle

Revisa la pressió dels neumàtics, l’alineament de les rodes, l’estat del filtre d’aire, les bugies i la carburació.

4. Tanca les finestretes i no abusis de l’aire condicionat.

Tanca les finestretes per millorar l’aerodinàmica del cotxe quan circulis a més de 50 km/h. A més tingues cura de l’aire condicionat perquè el seu ús excessiu també augmenta el consum de combustible. Per aconseguir una temperatura agradable dins del cotxe és suficient amb 21-22ºC.

5. Evita transportar objectes a l’exterior

Els accessoris exteriors incrementen la resistència del vehicle i, per consegüent, augmenten el consum de carburant. Per això no és recomanable transportar objectes a l’exterior del cotxe si no és estrictament necessari.