Select Page

Estalviar benzina no és una qüestió senzilla, especialment si necessites el cotxe per anar a la feina o anar a estudiar tots els dies, el que implica diversos desplaçaments diaris quan no hi ha altres opcions de transport disponibles. A més, els preus de la gasolina i del gasoil són elevats i varien, i encara que ens trobem en un moment en què la despesa no és gaire elevada, sempre és millor aconseguir reduir el consum i estalviar gasolina. Per aconseguir-ho, us presentem un llistat amb 20 consells que t’ajudaran a canviar d’hàbits i la forma de conduir per tal d’evitar una factura menys voluminosa.

 1. Arrenca el motor sense trepitjar l’accelerador. En el moment de l’arrancament, el cotxe està fred i necessita combustible per arrencar. És millor que esperis a que el motor s’escalfi una mica.
 2. Utilitza només la primera per arrencar. Quan ho hagis fet canvia a segona; d’aquesta manera reduiràs el consum de combustible.
 3. Condueix amb suavitat, evitant frenades i acceleracions bruques.
 4. Circula amb marxes llargues per l’autopista o autovies.
 5. Procura conduir amb les finestretes tancades, la força del vent fa que el motor consumeixi més.
 6. No sobrecàrreguis el maleter, per cada 100 Kg de pes el cotxe gasta un 5% més.
 7. Si el cotxe té canvi automàtic, tria el mode eficient per estalviar combustible.
 8. Controla la temperatura interior, sobretot a l’estiu, quant més de temps funcioni el climatitzador més combustible consumirà l’automòbil.
 9. Els trajectes curts consumeixen gran quantitat de combustible. És millor que planifiquis el teu viatge i així evitis una despesa innecessària de carburant.
 10. Usa l’oli que recomana el fabricant del cotxe, el motor funcionarà millor i gastarà menys. Recorda’t d’anotar cada canvi d’oli per saber quan has de tornar a canviar-lo.
 11. Fixa’t en el preu del combustible abans de parar a una benzinera determinada, segons una gasolinera o una altra, pots trobar fins un 20% de diferència en el preu.
 12. Canvia el filtres. Si estan bruts, l’aire no arriba al motor correctament i farà que gasti fins a un 5% més.
 13. Evitar donar cops de volant, ja què augmenten el fregament lateral de les rodes i, per tant, fan que consumeixi més combustible.
 14. Comprova la pressió dels neumàtics, circular amb una pressió més alta o baixa de la recomanada pot incrementar el consum en un 5%.
 15. Tingues en compte l’assegurança. Abans de renovar la pòlissa que tens, busca ofertes i contrata la que més et convingui, però recorda que has d’avisar abans a la teva companyia asseguradora actual dos mesos abans com a mínim.
 16. No abusis dels frens. En una retenció no acceleris massa si després has de frenar.
 17. No giris la direcció amb el cotxe parat perquè desgastaràs la cremallera de la direcció i hauràs de portar-lo al taller.
 18. Comparteix el cotxe, així compartiràs despeses i estalviaràs més.
 19. Comprova les targetes client de les benzineres, potser tens descomptes.
 20. Aprofita tiquets de la botiga de la gasolinera per obtenir possibles descomptes en combustible.