Select Page

Abans de portar el teu cotxe a la revisió obligatòria, assegura’t que compleixes aquests punts, ja què et poden ajudar a passar-la i a evitar una multa considerable. Recorda que la Inspecció Tècnica de Vehicles (ITV) estableix si l’estat del cotxe és l’adequat per per circular amb aquest, i si suposa o no un perill pel mateix conductor o la resta d’automòbils. Segueix aquest decàleg que et facilitarà aquest tràmit.

  1. Demana cita previa: a través de la web de qualsevol estació de servei o per telèfon. Així evitaràs cues, ja què són un mínim de 20 minuts per cotxe.
  2. Duu tota la documentació: per passar la ITV hauràs de presentar la Targeta d’Inspecció Tècnica del Vehicle i el Permís de Circulació. A més a més, l’estació haurà de comprovar que el teu cotxe té un segur en vigor connectant-se a la base de dades de la DGT. És recomanable portar el rebut del banc per si falla el sistema.
  3. Para especial atenció a les rodes: la seva mida ha de coincidir amb la què apareix com homologada en la fitxa tècnica, la banda de rodar deu tenir una profunditat de més de 1,6mm i no tenir res tallat o deformacions.
  4. Els eixugaparabrises són la clau: han d’estar en bon estat i amb líquid en el dipòsit, sinó obtindràs un resultat desfavorable en la qualificació.
  5. Compte amb els foradets al parabrises: especialment si es troben a l’àrea de visió del conductor i han provocat una esquerda. Els inspectors ho poden considerar com un defecte greu i suspendre la ITV.
  6. Controla els retrovisors: no passaràs la ITV si no estan ben subjectes o estan trencats, són fonamentals per la seguretat.
  7. I l’enllumenat: és l’apartat on es produeixen més errades, tant lleus com greus. Encara que un cotxe estigui perfecte pot no passar la ITV per defectes greus en els dispositius d’il·luminació.
  8. Comprova que les matrícules estan ben subjectes, no tenen nombres borrosos i no estan doblegades: no superaràs la inspecció si l’inspector considera que dificulten la identificació del vehicle.
  9. Vigila els paracops: comprova que estiguin ben subjectes i no tinguin vores tallants.
  10. Vés amb el cotxe net: tant per dins com per fora. Causar una bona impressió pot fer més permissius els inspectors.