Select Page

Tots els que tenim un cotxe adquirim una sèrie d’hàbits que, amb el temps, es converteixen en vicis, sense quasi adonar-nos. Molts d’aquests costums comporten obtenir un alt consum de benzina. Doncs bé, ha arribat l’hora d’estalviar benzina!, saps com? En aquest article et presentem algunes idees per a aconseguir-ho.

10 consells senzills per a estalviar benzina

  1. Planificació del viatge. Si planifiques el teu viatge, podràs arribar al teu destí més ràpidament i conduir d’una forma més eficient.
  2. No carreguis l’innecessari. Quan sortim de vacances omplim el cotxe de moltes maletes i bosses! Per tant, l’important és fixar-nos en el volum i la repartició de la càrrega. Perquè no es tracta només de fixar-nos en el pes que portem, sinó també de la possible sobre càrrega, ja que pot provocar un major consum de combustible.
  3. Verifica la pressió dels pneumàtics. Si, cuidar els pneumàtics ajudarà a estalviar combustible, perquè tindrem una millor conducció, si mantenim els pneumàtics a una pressió adequada.
  4. No deixis el motor sense activitat. Quan hagis de fer parades llargues, no apaguis el motor. Un motor en ralentí durant uns 10 minuts, consumeix més benzina.
  5. Cuida l’arrencada i la marxa. Convé arrencar el motor, sense fer la trepitjada en l’accelerador. A més, hem d’evitar accelerar de forma brusca.
  6. Optimitza el canvi de marxes. Sempre que sigui possible, a la ciutat, utilitza la 4a o 5a marxa.
  7. Mantingues la velocitat de forma constant. Sempre que puguis, situa’t en la via de major fluïdesa, evita les frenades i els canvis de marxa, sobretot si no són necessaris.
  8. Utilitza el fre del motor. Per a mantenir un consum de combustible adequat, solta l’accelerador quan et disposis a frenar.
  9. Aprofita els descensos, ja que podràs estalviar combustible aprofitant la inèrcia conduint a baixa revolució.
  10. Regula l’ús de l’aire condicionat. Convé usar-ho, però només quan sigui necessari. Sempre que sigui segur, pots obrir les finestretes.

Foto de cotxe de freepik – www.freepik.es