El preu de el combustible està en constant canvi. Si vols reduir el consum de combustible fàcilment i practicar una conducció eficient, segueix els següents trucs per estalviar combustible:

  1. Mantingues els pneumàtics amb la pressió adequada. Revisa que la pressió dels pneumàtics sigui la indicada pel fabricant i la més adequada segons les condicions climàtiques de la temporada. Això ajuda a estalviar el consum de combustible i a mantenir la seguretat.
  2. No portis càrregues innecessàries. Estudis indiquen que portar 100 quilos extres al cotxe fa que s’augmenti en un 6% el consum de carburant. A més, es recomana repartir el pes de forma adequada.
  3. Planifica la ruta, ja que, a més d’arribar més ràpid al teu destí podràs mantenir una conducció eficient. Recorda que allargar el recorregut durant a l’almenys 10 minuts en un viatge d’una hora pot generar un augment de l’consum de combustible de fins al 14%.
  4. No arrencades ni acceleris de manera brusca.
  5. Mantingues una velocitat constant per estalviar combustible. Quan conduïm a una velocitat constant, sense frenades, o acceleracions brusques, la despesa de combustible tendeix a ser menor.
  6. Apaga el motor si vas a realitzar una parada perllongada. A ralentí el cotxe consumeix combustible.
  7. Utilitza la climatització només quan sigui necessari, ja que l’ús de l’aire condicionat fa que la despesa de combustible sigui més gran.
  8. Frena desaccelerant el motor; a l’deixar anar l’accelerador, el cotxe va frenant de forma natural i gastes menys combustible que quan es frena.
  9. Canvia la marxa a baixes revolucions. Per estalviar combustible és recomanable circular el major temps possible relacions llargues i amb el comptador de revolucions a la zona baixa.
  10. Aprofita les condicions de la via. Utilitza la inèrcia dels descensos per avançar el canvi de marxes. Quan es presentin ascensos, retarda el més possible els canvis de velocitat.