Select Page

Saps quins són les principals diferències entre el gasoil A, B i C i cadascuna de les seves utilitats? Quan parlem de gasoil A, B o C, és important conèixer les diferències entre cada tipus de combustible diesel.

A continuació anem a explicar les principals diferències entre els 3 tipus de gasoil.

 

Tipus de gasoil. Diferències entre el gasoil A, B i C

 

En funció del seu ús, el tipus A s’empra fonamentalment en vehicles automotors, ja que conté additius que ajuden al millor funcionament del motor.

El gasoil B està destinat a maquinàries i vehicles d’ús agrícola, així com a altres vehicles autoritzats, com a embarcacions i calefaccions domèstiques i industrials. És un combustible refinat d’alt nivell de puresa, dissenyat per ajudar a protegir els motors de la corrosió.

El tipus C es destina a equips de producció de calor i calderes industrials, així com a la calefacció domèstica. El seu alt contingut en parafines ho fa un combustible molt eficient en la producció de calor.

El color és un altre aspecte que diferencia a aquests combustibles. El tipus A és groguenc, el tipus B és vermellós, mentre que el gasoil C és color blau verdós.

La diferència de preus és un altre factor en què diferencia el gasoil A, B i C, ja que el destinat a vehicles d’automoció té un major preu, hagut d’entre altres coses als impostos afegits.

El gasoil tipus B i tipus C tenen preus més econòmics, gràcies al fet que compten amb subsidi estatal per al seu ús agrícola, industrial i en calefacció residencial. La seva ocupació queda regulat per la llei i queda restringit totalment el seu ús en vehicles d’automoció. La transgressió d’aquesta norma suposa un delicte fiscal que se sanciona amb multes d’elevat import i fins a la immobilització del vehicle.

A Estació de Servei Maset som distribuïdors de gasoil a domicili. Oferim un servei de gasoil a domicili que cobreixi les necessitats del teu vehicle agrícola o de la teva calefacció.