La suma explosiva de les vacances d’estiu deriven en un increment de desplaçaments, el que afecta també a les despeses afegides en combustible que hem de comptabilitzar. Viatges, escapades de caps de setmana, visites inesperades… Tot això suma i pot fer pujar considerablement la factura de gasolina. Per evitar deixar-nos el sou en repostar carburants, us donem aquests trucs per estalviar gasolina de forma significativa.

  1. Triar la gasolinera. Quan arribis al teu destí de vacances, compara el preu a les diferentes gasolineres properes. Pots treure més avantatges i estalviar diners si trobes una de més barata.
  2. Buscar el moment. Els preus dels combustibles pateixen fluctuacions per diferents motius, entre els que es destaca l’increment o disminució de la demanda. Repostant a començament de la setmana podràs estalviar en comparació si ho fas dissabte i diumenge, quan el tràfic i el consum és superior.
  3. Tècnica del repostatge. Per omplir el dipòsit has d’aplicar mitja pressió al gatell de la mànega. Apretar a fons es generen més gasos i s’incrementa l’evaporació. En acabar l’operació, ja sense accionar el polsador, has de girar la boqueta per a què caigui el combustible acumulat  a la zona final d’aquesta.
  4. No apurar el dipòsit. En termes d’estalvi, la major presència d’aire en el dipòsit propicia que l’evaporació augmenti. A més, quan el nivell és molt baix, la bomba pot succionar amb més facilitat la bruticia acumulada en el fons.
  5. Desfer-se’n d’allò innecessari. No carreguis un equipatge massa pesat al maleter o sobre el cotxe, ja què la resistència aerodinàmica incrementa moltíssim el consum.