Ja tens planejat el teu viatge per aquestes vacances? Quants kilòmetres faràs? La setmana passada ja us vam explicar alguns mètodes per estalviar gasolina i així aconseguir que els viatges a l’estiu siguin més econòmics. Avui seguim en aquesta línia, perquè pels que corren mai s’estalvia suficient. A més a més, no només evitaràs incrementar la despesa en combustible, sinó que també estaràs contribuint a contaminar menys el medi ambient. Així que tingues en compte els següents punts:

  1. Aparca a l’ombra: sempre que puguis evita deixar el cotxe exposat al sol. Més enllà de la desagradable sensació a l’hora de tornar a agafar-lo, aparcar a l’ombra té un doble avantatge: exigeix menys esforç al climatitzador per arribar a una temperatura òptima i redueix l’evaporació del combustible al dipòsit.
  2. Pressió dels neumàtics: si estan desinflats augmenta el seu fregament amb l’asfalt i, per tant, el motor necessita un esforç major per a vèncer aquesta resistència, incrementant així el consum fins un 20%.
  3. Ajustar la velocitat: un increment de 20 km/h augmenta el consum de gasolina al voltant del 45%, fet que demostra que hem d’ajustar el ritme a paràmetres raonables.
  4. Deixar el cotxe parat: un cop arribis a la teva destinació i utilitzar altres mitjans de transport, des del públic fins a la bicicleta o caminant. Així estalviarem diners i sortirem dels hàbits quotidians.

Vagis on vagis, prova d’aplicar aquests mètodes per estalviar gasolina i gaudir al màxim de les vacances.