Select Page

La setmana passaa ja vam parlar d’alguns mites sobre la gasolina (I), entre els quals n’hi havia alguns de certs i d’altres de falsos. Avui continuem amb aquesta línia i trenquem amb rumors populars que corren com la pòlvora. Segur que més d’un cop heu sentit que els imants enganxats als tubs de benzina fan que estalviem combustible o que afegint determinats aditius el rendiment del cotxe millora… Doncs atents a les següents explicacions.

1. El cotxe consumeix més quan més ràpid corre?

Això és fals. El consum de combustible del cotxe depèn de la relació de marxes que s’estiguin utilitzant. No és el mateix anar a 40km/h amb la primera marxa que a 50km/h amb la segona ni amb la tercera, ja què en el primer cas el consum de gasolina serà més gran.

2. Usar poc el fre ajuda a estalviar carburant?

Aquesta qüestió sí que és certa. És física pura, tot el que sigui frenar significa perdre energía. Malgrat això, es pot aprofitar al màxim reduint la marxa o aixecant el peu de l’accelerador enlloc de frenar.

3. Consumeix menys un cotxe amb imants en els tubs de benzina?

No, el cotxe no consumeix menys combustible amb aquesta mena d’enginy i si ho fes ja el durien instal·lat de fàbrica, ja què els fabricants inverteixen una gran quantitat de diners en I+D per disminuir el consum. Les ofertes de suposats economitzadors de carburant són estafes que no serveixen per ionitzar la gasolina i augmentar el rendiment del motor com anuncien.

4. Un motor dièsel millora el seu rendiment afegint una mica de gasolina en el dipòsit?

Antigament el dièsel contenia naftas que es solidificaven sobre els 0ºC, quan feia molt de fred la densitat del dièsel era superior, fins i tot contenia algunes restes sòlides. Per això algunes persones ficaven una mica de gasolina amb la intenció de baixar el punt de congelació del dièsel. Avui dia al dièsel se li afegeixen anticongelants.