Select Page

Quan arriba l’època de l’any en la que el fred constreny, és necessari tenir la casa preparada per a afrontar les baixes temperatures.
Disposar dels electrodomèstics adequats per a viure de forma confortable durant tot l’any, també inclou la compra d’una caldera de gasoil per a disposar d’aigua calenta.

Conèixer els diferents models de calderes de gasoil en el mercat, és el primer pas. Avui parlarem dels diferents models de calderes de gasoil. No comprarem una caldera sense saber-ne res d’elles, veritat?

 

Calderes de gasoil per a la producció d’aigua calenta

Les calderes de gasoil es divideixen en 2 tipus:

  • Calderes d’acumulació. Amb elles pots disposar d’aigua calenta de forma contínua. No obstant això, la seva grandària ocupa molt espai i el consum de gasoil és alt.
  • Calderes instantànies mixtes o de calefacció. Ideal per a llars amb més d’un bany, però que no s’usen al mateix temps. Són més econòmiques i consumeixen menys quantitat de gasoil. A més, ocupen menys espai.

Calderes de gasoil segons el seu funcionament

Calderes estàndard. Elaborades amb acer o ferro. Les d’acer són més eficients, econòmiques, però amb una menor durabilitat, perquè la xapa d’acer es va deteriorant amb el temps. Les calderes de ferro colat duren més, però són més difícils de transportar i instal·lar a causa del seu pes.

Calderes de condensació. Consumeixen menys combustible que les calderes de gasoil habitual; ja que amb el mateix fum, escalfen l’aigua de retorn. La seva instal·lació requereix molt temps, així com el seu manteniment.

Si necessites triar entre els diversos models de calderes de gasoil, pensa que l’ideal és que ens duri a casa almenys 10 anys. El model a triar, dependrà de les necessitats que tinguem a mitjà o llarg termini.
Recorda que el més recomanable és triar una caldera de marques reconeguda i que, a més, disposi d’un servei tècnic a prop la teva zona.