Sense importar els quilòmetres que recorri anualment un vehicle, periòdicament necessitem omplir el dipòsit de benzina en una estació de servei o benzinera.

Com omplir el dipòsit de combustible eficientment

Malgrat que fer provisió de benzina pot semblar una tasca fàcil -ja que tan sols s’ha d’omplir el dipòsit de combustible i pagar pel servei- la veritat és que existeix una normativa de seguretat a complir en totes les estacions de servei d’Espanya. Lamentablement, aquestes legislacions són ignorades per la majoria de conductors.

Recomanacions per omplir el dipòsit de combustible en una benzinera

Avui us volem recordar algunes de les normatives de seguretat més importants. És important conèixer què no fer a l’hora d’omplir el dipòsit de combustible amb l’objectiu de minimitzar un possible accident, ja que la manipulació de combustible suposa molts riscos.

Algunes normes bàsiques i recomanacions per omplir el dipòsit de combustible són:

  • No fumar dins l’àrea de la benzinera.
  • Reduir la velocitat del vehicle abans d’entrar a la benzinera, especialment si es troba en vies de servei com a autopistes o carreteres.
  • Entrar amb una velocitat prudencial a l’estació de servei.
  • Apagar les llums i el motor del vehicle en el moment d’assortir el dipòsit de combustible.
  • Omplir amb el combustible pertinent. Si el cotxe és de gasolina, omplir amb gasolina. I si és dièsel, amb gasoil. Si ens equivoquem, no hem d’arrencar mai el motor, ja que podríem provocar una avaria molt greu.
  • Fer ús del sortidor que estigui del mateix costat del tap del tanc de benzina, ja que en cas contrari, pot haver inconvenients a l’hora d’abocar-la en el tanc, resultar incòmode per al conductor, i també per les altres persones que utilitzen el servei.
  • No fer ús del telèfon mòbil mentre es realitza aquesta activitat, ja que pot ser un element de distracció per al conductor i causar qualsevol accident.