Select Page
Són fiables les gasolineres ‘low cost’?

Són fiables les gasolineres ‘low cost’?

Potser has sentit parlar de les gasolineres ‘low cost’ (de preu econòmic, en català), on pots estalviar diners repostant. Però, són fiables?

Gasolineres ‘Low Cost’

En temps de crisi és quan sorgeix la necessitat d’evitar gastar en excés i qualsevol despesa es mira amb lupa, especialment en el sector del transport. Aprofitant aquesta situació, han proliferat estacions de servei que ofereixen el combustible a un preu inferior al de la majoria de benzineres convencionals i que s’han convertit en un referent per molts conductors.

La qualitat de servei a les estacions de servei ‘Low Cost’

En termes referents a la qualitat del carburant, diversos estudis assenyalen que no hi ha diferències entre les més barates i les més cares. Així doncs, com poden oferir un preu inferior respecte al que assenyala el mercat? Les gasolineres ‘low cost’ prenen una sèrie de mesures que expliquen aquesta rebaixa en el preu dels carburants, entre les que destaquen:

  1. Retallen despeses en personal: és el mateix client qui s’encarrega d’omplir el dipòsit. L’únic empleat que potser et trobes és el caixer en el millor dels casos, ja que en moltes d’aquestes estacions de servei ho fan màquines.
  2. Pot ser que aquesta benzinera barata només busqui cobrir despeses de manteniment servint combustible a un preu inferior a un col·lectiu concret: és el cas de les cooperatives agrícoles, que ofereixen carburant a qui vulgui, sigui o no soci d’elles.
  3. Presenten un programa de punts o descomptes, com és el cas de les que es troben adherides a grans supermercats. D’aquesta manera obtindràs xecs quan repostis que més tard pots canviar a les teves compres de menjar.
  4. Per competència. L’estratègia low cost atrau clients i pot guanyar-los d’altres properes amb preus més cars.

Tot i així, hi ha una sèrie de riscos en l’utilització d’aquests punts de repostatge ja què, tal i com indica l’Asociación de Empresarios de Estaciones de Servicio de la Comunidad Autónoma de Madrid (AEESCAM), moltes d’aquestes estacions de servei estan desateses i no segueixen les mesures de seguretat mínimes. A més, incentiven l’atur al sector, no respecten les garanties bàsiques del consumidor (fulls de reclamació…), i potser dificulten l’accés a persones amb alguna discapacitat.

Què és el proveïment intel•ligent?

Què és el proveïment intel•ligent?

A l’Estació de Servei Maset, al proveir amb els carburants Repsol, Campsa i Petronor podràs reduir el cost del manteniment del teu vehicle, allargant la vida d’aquest. Descobreix per què proveir amb Repsol, Campsa i Petronor és l’opció més intel·ligent.

 

Què és el proveïment intel·ligent?

El proveïment intel·ligent garanteix el màxim estalvi i l’aprofitament al màxim de les prestacions del teu motor.