Malgrat que els conductors no ho vulguin reconèixer, és bastant habitual equivocar-se i omplir el dipòsit del cotxe amb un altre combustible. Avui ens preguntem què passa si posem dièsel a un vehicle amb motor de gasolina. Aquest error pot ser bastant greu si no es prenen les mesures adequades, i el cotxe es pot veure afectat de tal manera que el viatge al taller i el respectiu tractament pot fer pujar la factura.

Avui dia les mànegues per subministrar gasolina i dièsel són lleugerament d’aspecte diferent per evitar aquest tipus de situacions. El boquerel d’una mànega dièsel és més ampli que el d’una mànega de gasolina, per la qual cosa no es podria ficar la mànega de dièsel a un cotxe de gasolina, però sí a l’inversa ja què aquesta entraria perfectament a la boca del dipòsit d’un cotxe dièsel. Ara bé, què passa si poso dièsel a un cotxe de gasolina?

Si la quantitat errònia és considerable (més d’un quart de dipòsit) el cotxe podria arrencar però es detindria de sobte, així que l’única opció pel conductor serà trucar a la grúa per dur el vehicle a un taller per a la seva reparació. Al taller hauran de buidar el dipòsit, netejar els components del motor per on hagi passat la gasolina i comprovar que no s’han fet malbé, ja què si fos el cas caldria canviar-los.

Si la quantitat que s’ha ficat és molt poca, el cotxe circularà i l’ùnica cosa que succeirà és que el tub d’escapament desprendrà fum de color blanc. Malgrat això, també es recomana que si el conductor s’ha adonat, truqui ràpidament a la grúa per dur l’automòbil al taller per evitar mals majors.