La setmana passada us vam explicar què passa si posem dièsel a un cotxe de gasolina. Avui ens fem la pregunta inversa: què passa si poso gasolina a un cotxe dièsel? Com ja dèiem en l’article passat, encara que sembla una bestiesa, és un error bastant comú entre els conductors, especialmente entre els novells o els que han canviat de cotxe i mantenen el costum de repostar el vehicle anterior amb l’altre carburant. Ara bé, quins problemes pot tenir un cotxe dièsel si omplo el dipòsit amb gasolina? Us ho expliquem amb detalls a continuació.

Si s’ha repostat molta gasolina i gairebé s’hagi omplert el dipòsit al màxim, el cotxe arrancarà, circularà emetent sorolls molt estranys i al final es pararà. En aquest cas, caldria buidar i netejar el dipòsit i tots aquells llocs pels quals hagi pogut circular la gasolina, com pot ser el cas de la bomba d’injecció, els injectors i el filtre de gasoil. En el cas de la bomba d’injecció, després de netejar-la i buidar-la, la seva vida útil es veuria escurçada, per això el més recomanable seria substituir-la directament per una altra de nova.

Si s’ha omplert el dipòsit amb poca gasolina, el cotxe circularà amb relativa normalitat, exceptuant que el tub d’escapament emetrà fum més espès de l’habitual i el motor farà sorolls estranys. Independentment de la quantitat que s’hagi posat, és millor trucar a la grúa i dur el cotxe al taller per netejar-lo sencer i evitar mals majors a la llarga.