Quan agafem el cotxe en dies plujosos és necessari extremar la nostra atenció com a conductors i, sobretot, conduir a una velocitat apropiada per a evitar accidents i contratemps. La visibilitat és un altre dels factors als quals cal prestar molta atenció. Conduir amb pluja fa que disminueixi dràsticament la visibilitat en la conducció. Per a evitar riscos sota aquestes condicions, és recomanable aplicar algun dels tractaments antipluja pel parabrisa disponibles en el mercat.

Tractaments antipluja per al parabrisa

Els components dels tractaments antipluja generen una pel·lícula sobre el cristall de les llunes que permet que l’aigua o la neu rellisquin sobre la superfície del cristall, evitant que s’adhereixin, per a mantenir un alt nivell de visibilitat.

A més, si el cotxe queda exposat a baixes temperatures, el tractament antipluja evita que el gel s’adhereixi al cristall del parabrisa, permetent pugui ser retirat amb bastant facilitat i sense necessitat d’encendre la calefacció o emprar altres productes com la sal, que tendeix a deteriorar els cristalls i la pintura del cotxe.

Aquests són els principals beneficis que ofereixen els tractaments antipluja:

  1. S’apliquen fàcilment i ràpidament. Es pot aplicar el tractament 5 minuts.
  2. Ofereixen un alt nivell de visibilitat tant de dia com de nit, fins i tot a velocitats superiors als 80 km/h fan que no sigui necessari utilitzar els eixugaparabrises.
  3. Fan que sigui més còmode conduir en dies de pluja o neu.
  4. Eviten que s’adhereixin pols, terra, insectes, fulles i altres elements en els cristalls, la qual cosa ajuda al fet que els parabrises romanguin nets durant més temps i ofereixin una major visibilitat.
  5. Els efectes del tractament antipluja poden durar fins a vuit mesos, segons les condicions meteorològiques de la zona on se situa el cotxe. Això permet que el seu efecte s’estengui més enllà de l’època de pluja, mantenint-se actiu en la temporada estival.
  6. La seva acció és efectiva encara en baixes temperatures, evitant que les llunes del cotxe es congelin.
  7. Estan formulats per a fer més fàcil la neteja dels vidres.