El rentat exterior del cotxe no només és una qüestió estètica, sinó que també contribueix a mantenir el bon estat de la pintura, considerada la capa protectora de la carrosseria que es pot malmetre amb la brutícia.

Un dels mètodes més senzills per netejar el vehicle és anar a un túnel de rentat, que presenta molts avantatges i alguns inconvenients.

Túnel de rentat de vehicles

Moltes estacions de servei disposen de túnels de rentat. Aquest sistema de neteja està format per corrons verticals i horitzontals que passen per tota la superfície del cotxe, mentre es dispara aigua i sabó. El cotxe surt del túnel net i sec.

El principal avantatge d’aquesta màquina de grans dimensions és que és ràpida i molt eficaç, per la qual cosa estalviarem temps i esforços ja què nosaltres només hem d’esperar dins o fora del vehicle.

Malgrat això, hi ha un inconvenient que no podem oblidar i és que amb el pas del temps i l’excessiva utilització d’aquest servei, s’acabarà ratllant superficialment la pintura del cotxe per l’efecte dels corrons. Es pot comprovar aquest desgast examinant la pintura sota la llum directa del sol, amb la qual es podrà observar una sèrie de petites marques que erosionen la capa exterior de la pintura seguint totes la mateixa direcció del corró.