Select Page

Quan parlem dels carburants, del seu preu i de la seva qualitat, es freqüent que llisquem les sigles CLH. Aquestes tres lletres serveixen per a nomenar a la Companyia Logística d’Hidrocarburs. Es tracta d’un organisme que distribueix la gran majoria del combustible que serveixen les gasolineres als vehicles.

Aquest organisme funciona com una espècie de banc: totes les refineries ingressen una quantitat variable de combustible (que depèn de molts factor, com ara la quantitat que pot emmagatzemar una refineria concreta) i el poden traure de qualsevol altre punt del país. Arribats a aquest punt podem preguntar-nos si tots els combustibles són iguals, degut a que “com les refineries poden ingressar el combustible i traure-ho d’on vulguin…”. La veritat és que no, no tots els combustibles són iguals.

La solució al problema plantejat anteriorment és que la CLH exigeix una certa uniformitat; és a dir, que els combustibles compleixin certs criteris mínims de qualitat, però després les refineries són les encarregades d’afegir diferents additius que són els que fan que el preu dels combustibles pugi o baixi.

Ja sabeu que per omplir el dipòsit de la millor gasolina al millor preu, sempre heu de confiar en la nostra estació de servei.