Select Page

Per a molts conductors és important conèixer com calcular el consum de combustible per quilòmetres recorreguts del vehicle, ja que és una de les despeses que solem incloure en el pressupost general de la nostra llar.

La primera consideració a tractar per calcular el consum de combustible per quilòmetres serà conèixer quina és la nostra despesa habitual de combustible. D’altra banda, cal recordar que per a controlar i valorar el consum que realitzem, també caldrà considerar el model del vehicle, el seu estat mecànic i la seva freqüència d’ús.

A partir de tota aquesta informació inicial, podrem aplicar les mesures per estalviar benzina. Però, és possible calcular el consum de combustible per quilòmetres realitzats?

La bona notícia és que sí que és possible calcular el consum de combustible per quilòmetres aplicant un mètode de càlcul ràpid i senzill, tant si el teu cotxe usa dièsel com a gasolina.

Recomanacions per estalviar benzina

En primer lloc, segueix les següents recomanacions per omplir el dipòsit de benzina:

  • Omple el dipòsit de benzina fins que la pistola es dispari de forma automàtica. A continuació, anota la quantitat de litres que vas usar.
  • Col·loca el comptador de gasolina zero. Dirigeix-te al panell de control del cotxe i, en el lloc on observis dos números, el de baix és el que has de modificar a zero.

Usa el combustible fins a deixar-lo en reserva. Ara, anota el nombre de quilòmetres que has recorregut, amb el dipòsit ple.

Fórmula per a calcular el combustible per quilòmetres

La fórmula consta del següent:

  • Nombre de litres de benzina;
  • Nombre de quilòmetres recorreguts amb el dipòsit ple;
  • Dividir els quilòmetres entre els litres.

Suposem que, hem recorregut 190 quilòmetres i comprem 5 litres de gasolina; En aquest cas, dividirem 190 entre 5. El resultat seran 38 quilòmetres per cada litre.

Una vegada que hàgim esgotat tot el combustible, tornem a fer les anotacions corresponents. Si repeteixes aquesta pràctica diverses vegades, aconseguiràs el nombre exacte de litres que consumeixes per quilòmetres recorreguts.

Recorda que el consum pot variar segons l’ús que li donis al cotxe. Considera també que, apagar i encendre el motor diverses vegades, consumeix més benzina que conduir de forma constant en carretera.