Select Page

S’ha demostrat recentment que conduir amb manca d’hidratació pot arribar a donar al conductor i a la seva forma de conduir, els mateixos efectes que conduir després d’haver ingerit més dels límits d’alcohol.

La manca d’hidratació durant la conducció, fa que es cometin el doble d’errors, ja que afecta la capacitat de concentració: es triga més a frenar, es mou el cotxe cap als costats envaint línies i carrils, etc.

La importància de beure aigua per una bona conducció

Segons l’Institut de Recerca Aigua i Salut (IIAS), “Rendiment cognitiu, hidratació i aigua mineral natural” evidència que un descens de tan sols el 2% de l’aigua al cos pot causar pèrdua momentània de memòria i disminució significativa de l’atenció.

A més, aquest informe, posa de manifest que la deshidratació provoca lentitud del pensament i dels reflexos, i un augment significatiu dels errors en les possibles situacions d’estrès que ens podem trobar en la carretera. De fet, en l’estudi s’assenyala que la deshidratació provoca una caiguda de la capacitat de concentració en un 15% i una disminució de la memòria a curt termini del 10%.

Com més deshidratat s’està, menys problemes patirà el conductor; temes cardiovasculars, somnolència, mal de cap, reducció de capacitats, etc.

Així que ja sabeu, abans de començar a conduir, beveu aigua i també durant el trajecte o a les parades de descans.

Font: Instituto Agua y Salud