Select Page
Tipus de calderes per a calefacció

Tipus de calderes per a calefacció

La calefacció és un servei imprescindible en les llars. Podem trobar una àmplia varietat de calderes per a calefacció al mercat. La principal diferència entre elles, es basa en la forma en la qual entra l’aire necessari per a la combustió.

Segons el tipus de caldera, es poden utilitzar diferents tipus de combustibles. Aquestes són algunes de les més utilitzades:

Calderes atmosfèriques

Es tracta del model de caldera més antic i simple. Aquestes aprofiten l’oxigen de l’habitació on es troben per realitzar la combustió i ho expulsen a l’exterior. Aquestes calderes estan totalment influenciades per les condicions climàtiques, com el vent o la pluja.

Calderes estances

Aquestes calderes duen a terme el procés de combustió en un compartiment que està tancat hermèticament i expulsen el gas calent mitjançant un ventilador. Aquest procés fa que siguin més segures i eficients, ja que el seu rendiment no depèn de les condicions atmosfèriques.

Calderes de baixa emissió

Les calderes de baixa emissió són molt similars a les anteriorment esmentades. No obstant això, estan dissenyades per reduir el consum de combustible. A més, expulsen una menor quantitat de gasos contaminants, per la qual cosa moltes persones opten per instal·lar aquest tipus de dispositius en les seves llars i negocis.

Calderes de condensació

Les calderes de condensació aprofiten al màxim l’energia extreta del combustible, ja que el gas es crema a temperatures molt més baixes. Posseeixen un rendiment bastant superior al dels altres escalfadors. A més, la seva vida útil és notablement major.

Calderes mixtes

Aquest tipus d’escalfador s’ha convertit en un dels més utilitzats a tot el món. Disposen de dos circuits diferents, un que està destinat a la calefacció i un altre per a l’aigua calenta sanitària, la qual cosa fa que sigui molt versàtil.

Calderes amb microacumulació

Aquestes calderes posseeixen un disseny molt enginyós. Disposen d’un compartiment per agregar aigua preescalfada. D’aquesta manera, no cal esperar al fet que surti l’aigua calenta en el moment d’obrir l’aixeta. És ideal per a les zones amb temperatures molt fredes.

 

10 eines que no poden faltar al teu cotxe

10 eines que no poden faltar al teu cotxe

Vagis on vagis, ja sigui un trajecte curt com un de llarg, si surts amb el cotxe has de portar al teu maleter una capsa amb les eines imprescindibles per fer front a qualsevol contratemps que pugui aparèixer en mig de la carretera.

A continuació et presentem un decàleg amb els utensilis més pràctics i importants que t’ajudaran a sortir d’un embolic en cas de necessitar-los.

  1. Brides: són unes corretges de plàstic que permeten subjectar qualsevol cosa. Com a mesura temporal poden unir peces de la carrosseria que s’hagin desplaçat del seu lloc original.
  2. WD-40: aquest spray lubricant protegeix de l’òxid, serveix per eliminar taques, netejar llantes, portes, finestretes, corretges i cadenes, i afluixa cargols.
  3. Imant: permet trobar cargols perduts al fons del motor.
  4. Clau dinamomètrica o de torque: aquesta clau és essencial si s’ha de canviar una roda, ja què aconsegueix afluixar o estrènyer els cargols.
  5. Diners: per si cal trucar a la grua perquè el cotxe s’ha quedat parat enmig del nores.
  6. Pinces de pressió o alicates: ajuda a fer pressió sobre rosques i cargols.
  7. Eina multiusos: que incorpori llima, alicates, tornavís, tallador de filferro, tisores i regle.
  8. Gat: és un element molt important per aixecar el cotxe en cas que una roda s’hagi punxat i s’hagi de canviar.
  9. Clau anglesa de 10 mm: per afluixar o estrènyer cargols i rosques d’aquesta mida.
  10. Mesurador de pressió de neumàtics: imprescindible per analitzar l’estat dels neumàtics.

Pots adquirir aquestes eines a qualsevol taller mecànic o botiga especialitzada en recanvis pel cotxe i altres vehicles.

5 consells per estalviar en el consum de gasolina

5 consells per estalviar en el consum de gasolina

Conduir de forma ecològica et permet estalviar diners i ajuda a conservar el planeta. Reduir el consum de gasolina és també una opció per millorar el manteniment del cotxe, ja que implica disminuir l’esforç del motor i del sistema de combustió del vehicle. A continuació us presentem cinc consells per baixar la despesa en combustible:


1. Condueix amb tranquil·litat

Canvia de marxa entre 2.000 i 2.500 revolucions en els motors de benzina i entre 1.500 i 2.000 en els motors dièsel.

2. Condueix a velocitat constant

Evita fer frenades i acceleraments forts, cada cop que trepitges bruscament l’accelerador consumeixes molt més carburant. Per aconseguir-ho, anticipa’t al trànsit. Si et trobes a un embús recorda quemantenint una marxa engranada i una velocitat superior a uns 20 km/h, el consum de carburant és nul. Abans de frenar, intenta desaccelerar. Redueix la marxa i arriba al punt mort el més tard possible.

3. Revisa el teu vehicle

Revisa la pressió dels neumàtics, l’alineament de les rodes, l’estat del filtre d’aire, les bugies i la carburació.

4. Tanca les finestretes i no abusis de l’aire condicionat.

Tanca les finestretes per millorar l’aerodinàmica del cotxe quan circulis a més de 50 km/h. A més tingues cura de l’aire condicionat perquè el seu ús excessiu també augmenta el consum de combustible. Per aconseguir una temperatura agradable dins del cotxe és suficient amb 21-22ºC.

5. Evita transportar objectes a l’exterior

Els accessoris exteriors incrementen la resistència del vehicle i, per consegüent, augmenten el consum de carburant. Per això no és recomanable transportar objectes a l’exterior del cotxe si no és estrictament necessari.

3 apps imprescindibles d’assistència en carretera

3 apps imprescindibles d’assistència en carretera

La popularització de l’ús de telèfons intel·ligents ha suposat canvis en molts aspectes de les nostres rutines diàries. Serveis instantanis que eren impensables fa pocs anys, ara són quotidians i a més milloren la nostra qualitat de vida. Avui us volem recomanar 3 apps imprescindibles d’assistència en carretera.

 

DriveSmart

DriveSmart ™ és una aplicació dissenyada per analitzar i millorar el comportament dels conductors i la seva tècnica de conducció. L’app, que és totalment gratuïta, ofereix a l’usuari consells pràctics per millorar la seva habilitat al volant i convertir-li en un bon conductor que, a més de gaudir amb el seu cotxe, summa seguretat i estalvi i es beneficia de tots els avantatges que es mereix.

 

APP de la Direcció general de trànsit (DGT)

La app de la DGT és una eina útil i senzilla d’ajuda al conductor que posa especial atenció a la nostra seguretat. Amb aquesta app podem guardar les rutes més utilitzades per conèixer les incidències que existeixin a la carretera; a més d’accedir a les càmeres oficials de tràfic, localització de radars i a la informació de tràfic sempre que ho necessitem. A més, disposa d’un accés directe al telèfon d’emergències 112 i avís sonor d’incidències greus.

 

App Gasolineres Espanya

Aquesta aplicació permet consultar les estacions de servei a prop de la nostra ubicació (per preu, distància, o a un mapa) així com el preu del combustible de cadascuna per buscar les més barates. Inclou preus per als combustibles: gasolina 95, gasolina 98, dièsel, dièsel millorat, gasoil B, gasoil C, biodièsel, bioetanol, GLP, GNC i gasolina 95 sense protecció.