Select Page
Gasoil agrícola: bones pràctiques per al seu emmagatzematge i conservació

Gasoil agrícola: bones pràctiques per al seu emmagatzematge i conservació

El gasoil agrícola compta amb unes propietats específiques que el converteixen en la solució ideal per a l’activitat agrícola. Per a la maquinària agropecuària, aquest tipus de combustible protegeix de manera adequada el seu sistema d’alimentació i els seus injectors, fent així que les maquines estenguin el seu temps de vida.

Els dipòsits per a emmagatzemar gasoil agrícola han d’estar ben homologats i registrats en el Registre de Maquinària Agrícola de cada comunitat autònoma. A més d’això, les instal·lacions han de ser inspeccionades i revisades per un professional autoritzat.

Bones pràctiques per a l’emmagatzematge de gasoil agrícola

1. La temperatura de conservació del gasoil és molt important. A 55º és inflamable, encara que aquest límit baixa considerablement si es barreja amb gasolina. A més, una excessiva temperatura pot ocasionar el desenvolupament de bacteris. El fred en excés tampoc és recomanable.


2. Evita en tot moment que el gasoil contacti amb la pell. Els seus efectes en l’organisme humà poden ser molt nocius, ja que pot produir dermatitis o altres infeccions en la pell o irritació de les vies respiratòries en cas d’inhalació.


3. El dipòsit que conté el gasoil agrícola ha d’estar homologat i preparat per a evitar fugides, en un espai amb ventilació adequada.


4. No és recomanable emmagatzemar molt de temps el gasoil agrícola. Entre altres coses perquè hi ha gasoils per a estiu i uns altres per a hivern, amb diferents punts en la seva congelació i fins i tot en la seva inflamació.


5. Per a optimitzar el seu ús, és molt important realitzar una bona conservació dels dipòsits de magatzematge. Encara que pugui semblar que no és tan rellevant, la realitat és que una correcta conservació pot incidir en el rendiment final de l’explotació, i també en la generació de problemes mecànics i avaries.

Perquè no convé conduir amb la reserva de combustible del nostre vehicle?

Perquè no convé conduir amb la reserva de combustible del nostre vehicle?

Sabies que esgotar la reserva de combustible et pot costar més d’una avaria? El combustible d’un cotxe és l’energia que permet el seu funcionament, pel que és recomanable que el nivell de gasolina no baixi d’un quart de la capacitat del dipòsit. Encara que aquesta situació et pugui succeir en algunes ocasions molt puntuals, com quan oblides posar benzina, és convenient que no es torni un costum, ja que podria causar greus problemes mecànics en el futur.

Quins riscos hi ha en esgotar la reserva de combustible?

Per exemple, si condueixes amb poca gasolina, la bomba de combustible succionarà l’aire. Aquesta situació genera més calor a la bomba i provoca el seu desgast, ja que la gasolina actua com a refrigerant.

A més, mantenir el dipòsit de gasolina esgotant el seu nivell de reserva pot provocar l’aparició de partícules en el tanc que, en unir-se amb altres partícules com la pols, poden filtrar-se i bloquejar el filtre de la gasolina. Per tant, podem afirmar que la reparació de la bomba de gasolina elèctrica serà més costós que mantenir el teu dipòsit amb benzina ple.

En resum, aquests són alguns dels riscos que corres en utilitzar la reserva de combustible:

1. Deteriorament de la bomba de gasolina.
2. Bloqueig del filtre de la gasolina.
3. Residus i impureses en el tanc que poden acabar danyant elements del sistema d’injecció.
4. Manca de refrigeració en la bomba de combustible.
5. Comprometre la seguretat viària al quedar-se el vehicle parat en ple tràfic, o en carretera.

Encara que alguns vehicles compten amb sistemes d’informació que alerten sobre la seva capacitat d’autonomia en quilòmetres, no és recomanable guiar-se per aquests números, ja que en general, depèn molt de l’estil conducció de cada conductor.

Recorda, no esgotis els últims litres de benzina, ja que aquesta situació pot arribar a ser un greu problema per a la mecànica del teu vehicle. Si et trobes prop de Figueres, pots omplir el dipòsit a temps a les nostres estacions de servei de Figueres.

7 consells per a netejar l’interior del cotxe

7 consells per a netejar l’interior del cotxe

Generalment, quan portem el nostre vehicle a un túnel de rentada només pensem a mantenir-lo net i brillant per fora. Però netejar l’interior del cotxe també és important. La manca de neteja a l’interior pot provocar males olors, pols, brutícia, així com desgast de la tapisseria i el terra.

Sabem que la tasca de netejar l’interior de cotxe sol ser molt tediosa. Per això, volem donar-te algunes pautes perquè puguis netejar-ho de manera senzilla i sense complicacions.


Pautes per a netejar l’interior del cotxe

Organitza’t amb aquestes 7 pautes per a afrontar la neteja interior del cotxe de manera més eficient:

 1. En primer lloc, és necessari revisar la brutícia interna del cotxe per a identificar quines zones necessiten una neteja més profunda.
 2. Prepara tots els productes de neteja que vagis a necessitar.
 3. Treu les catifes del terra i passa l’aspirador en cadascun dels espais per a extreure la pols acumulada i les restes.
 4. Agafa una esponja amb aigua i sabó i repassa totes les zones internes de les portes, el panell de control i el volant.
 5. Per a netejar la tapisseria del cotxe pots usar productes especials segons el seu material, sigui de tela o de cuir.
 6. Si la tapisseria és de tela, el pots aspirar primer i, a continuació, repassar-la amb una esponja amb aigua i sabó. Per a netejar el cuir també pots aspira’l primer i, després, repassar la tapisseria amb un drap fent ús d’un netejador específic per a cuirs.
 7. I finalment, si vols donar un toc de bona olor al teu cotxe, usa ambientadors perfumats, sigui en forma d’esprai o penjoll.

Recorda que a Estació de Servei Maset disposem de túnel de rentada a Figueres perquè mantinguis net el teu cotxe durant tot l’any! Les nostres estacions de servei estan situades a Figueres (carretera d’Olot s/n
N-260, km 38,5) i Pedret i Marzà (carretera de Figueres a Llançà N-260, km 27,8).

Com fer ús de les llums del cotxe per a conduir més segurs?

Com fer ús de les llums del cotxe per a conduir més segurs?

La funció principal de les llums del cotxe és oferir visibilitat a les vies urbanes i carreteres i permetre que altres conductors i vianants ens vegin. No obstant això, és necessari utilitzar-les de manera adequada per a una conducció més segura, que no causi molèsties a altres conductors, minimitzi el risc d’accidents de trànsit i eviti possibles multes.

Ús bàsic de les llums del cotxe

 

Llums de curt abast

Les llums de curt abast també es coneixen com a llums d’encreuament; el seu ús és obligatori en hores nocturnes (entre la posada i la sortida del sol), amb boira i en túnels.

A més, les llums del cotxe de curt abast s’han d’usar quan es presentin situacions de baixa visibilitat. Els cotxes que no compten amb il·luminació diürna, la Direcció General de Trànsit (DGT) recomana mantenir-les enceses quan es condueix.

Llums de llarg abast

És recomanable usar-les quan es condueix en hores nocturnes per vies d’il·luminació insuficient o fora dels nuclis urbans. També és important desconnectar-les en el moment de creuar-se amb altres cotxes per a evitar enlluernaments que puguin afectar el conductor i causar accidents de trànsit.

Llums antiboira

La majoria dels cotxes inclouen llums antiboira posteriors i davanteres que funcionen de manera independent, pel fet que no sempre s’han d’utilitzar totes dues alhora.

Les llums antiboira posteriors tendeixen a ser potents i poden enlluernar a altres conductors, per la qual cosa no s’han d’utilitzar en hores nocturnes. Excepcionalment, es poden utilitzar en presència de boira espessa, nevades o pluges.

Les llums davanteres es poden utilitzar a qualsevol hora del dia en presència de boira, pluja o neu, independentment de la seva intensitat.

La DGT recomana el seu ús en carreteres estretes i en aquelles que presentin corbes pronunciades. Les llums antiboira davanteres han d’utilitzar-se sempre en combinació amb les llums de curt abast, mai amb les de llarg abast perquè es crea un efecte reflex.

7 Beneficis dels tractaments antipluja per al parabrisa

7 Beneficis dels tractaments antipluja per al parabrisa

Quan agafem el cotxe en dies plujosos és necessari extremar la nostra atenció com a conductors i, sobretot, conduir a una velocitat apropiada per a evitar accidents i contratemps. La visibilitat és un altre dels factors als quals cal prestar molta atenció. Conduir amb pluja fa que disminueixi dràsticament la visibilitat en la conducció. Per a evitar riscos sota aquestes condicions, és recomanable aplicar algun dels tractaments antipluja pel parabrisa disponibles en el mercat.

Tractaments antipluja per al parabrisa

Els components dels tractaments antipluja generen una pel·lícula sobre el cristall de les llunes que permet que l’aigua o la neu rellisquin sobre la superfície del cristall, evitant que s’adhereixin, per a mantenir un alt nivell de visibilitat.

A més, si el cotxe queda exposat a baixes temperatures, el tractament antipluja evita que el gel s’adhereixi al cristall del parabrisa, permetent pugui ser retirat amb bastant facilitat i sense necessitat d’encendre la calefacció o emprar altres productes com la sal, que tendeix a deteriorar els cristalls i la pintura del cotxe.

Aquests són els principals beneficis que ofereixen els tractaments antipluja:

 1. S’apliquen fàcilment i ràpidament. Es pot aplicar el tractament 5 minuts.
 2. Ofereixen un alt nivell de visibilitat tant de dia com de nit, fins i tot a velocitats superiors als 80 km/h fan que no sigui necessari utilitzar els eixugaparabrises.
 3. Fan que sigui més còmode conduir en dies de pluja o neu.
 4. Eviten que s’adhereixin pols, terra, insectes, fulles i altres elements en els cristalls, la qual cosa ajuda al fet que els parabrises romanguin nets durant més temps i ofereixin una major visibilitat.
 5. Els efectes del tractament antipluja poden durar fins a vuit mesos, segons les condicions meteorològiques de la zona on se situa el cotxe. Això permet que el seu efecte s’estengui més enllà de l’època de pluja, mantenint-se actiu en la temporada estival.
 6. La seva acció és efectiva encara en baixes temperatures, evitant que les llunes del cotxe es congelin.
 7. Estan formulats per a fer més fàcil la neteja dels vidres.
Aquaplaning, què es pot fer per evitar-ho?

Aquaplaning, què es pot fer per evitar-ho?

Com a conductors estem exposats a haver de conduir sota la pluja amb els inconvenients que això comporta, com la poca visibilitat, l’allargament de la distància de frenada i l’acumulació excessiva d’aigua a la calçada que pot provocar l’aquaplaning.

Aquesta última condició pot fer que es creï una pel·lícula d’aigua de tal amplitud que els pneumàtics no siguin capaços de evacuar-la a el passar per sobre, disminuint enormement la seva capacitat d’adherència. Aquesta situació pot causar que acabin per lliscar de forma incontrolada per sobre de l’aigua acumulada, un efecte que es coneix com aquaplaning.

Quan produeix el aquaplaning, la direcció comença a surar, i cal reaccionar immediatament per reduir la velocitat de l’cotxe i recobrar totalment el seu control. Per controlar el cotxe, no s’ha de trepitjar el fre, sinó aixecar el peu de l’accelerador i prendre amb fermesa el volant, mantenint la direcció fins que els pneumàtics recuperin l’adherència a l’paviment.

Consells per evitar aquaplaning

Si condueixes sota una tempesta o pluja de gran intensitat és important que segueixis aquests senzills consells per evitar patir l’efecte de l’aquaplaning, que sempre és molt perillós:

Comprova de forma periòdica la pressió dels pneumàtics. Quan els pneumàtics tenen una pressió 30% inferior a la indicada pel fabricant, augmenta el risc de patir aquaplaning.

 • No circulis amb els pneumàtics desgastats. El dibuix dels pneumàtics ha de tenir una profunditat adequada, mentre més gran sigui la quantitat d’aigua que pugui evacuar el pneumàtic, millor reduiràs la possibilitat de patir aquaplaning.
 • Disminueix la velocitat en calçades mullades, especialment quan condueixis sota pluja intensa o t’acostis a un bassal.
 • Evita frenar bruscament. Conserva una distància adequada amb els altres cotxes i tracta de reduir la velocitat llevant el peu de l’accelerador i frenar suaument, ja que si frenes de manera brusca sobre una pel·lícula d’aigua podràs provocar l’efecte aquaplaning.