Quin tipus de combustible fan servir els camions? Dièsel, Gasolina o GNC

Quin tipus de combustible fan servir els camions? Dièsel, Gasolina o GNC

Quin tipus de combustible fan servir els camions? Aquesta és una pregunta que molta gent no sap respondre. Els camions poden funcionar amb dièsel, gasolina o GNC (gas natural comprimit). Cada tipus de combustible té els seus propis avantatges i inconvenients. En aquesta entrada del bloc, parlarem de cada tipus de combustible i del que el converteix en una bona o mala opció per als camions.

El gasoil és un tipus de combustible que es fabrica a partir del petroli. Està àmpliament disponible i és relativament barat. Els motors dièsel són molt eficients i poden obtenir un bon quilometratge. Tot i això, els motors dièsel produeixen molta contaminació, per la qual cosa no sempre són la millor opció per als camions.

La gasolina és un altre tipus de combustible fabricat a partir del petroli. A més, està àmpliament disponible i és relativament barata. Els motors de gasolina no són tan eficients com els dièsel, però produeixen menys contaminació.

El GNC és un tipus de combustible fabricat amb gas natural. Cada cop és més popular perquè la seva combustió és més neta que la de la gasolina o el gasoil. Els motors de GNC també són molt eficients. Tot i això, el GNC no sempre està disponible i pot ser més car que la gasolina o el gasoil.

Aleshores, quin tipus de combustible és el millor per als camions? Realment depèn de les teves necessitats i del que busques en un camió. Si vols un camió que sigui eficient i obtingui un bon quilometratge, llavors el dièsel és una bona opció. Si voleu un camió que produeixi menys contaminació, llavors la benzina o el GNC podrien ser una millor opció.

En última instància, depèn de tu decidir quin tipus de combustible és el millor per al teu camió. Si tens qualsevol dubte, contacta amb nosaltres. A Estació de Servei Maset som especialistes en la distribució de gasoil a domicili a l’Alt Empordà.

Estalviar en calefacció amb calderes de gasoil

Estalviar en calefacció amb calderes de gasoil

Els sistemes de calefacció amb calderes de sasoil segueixen sent un dels sistemes més demandats. Si estàs buscant una manera d’estalviar en les seves factures de calefacció, haurias de considerar la instal·lació d’una caldera de gasoil. Les calderes de gasoil són més eficients que les calderes de gas tradicionals, i poden ajudar-lo a estalviar diners en les seves despeses d’energia.

Actualment, són les calderes de major eficiència energètica del mercat. Recuperen part de l’energia dels fums de la combustió. El seu major rendiment s’aconsegueix a una temperatura de treball entre 30º i 50ºC.

 

Com estalviar en calefacció amb calderes de Gasoil

 

Baixar la temperatura de manteniment de la caldera

Les calderes tenen un termòstat intern que es programa a una temperatura determinada. Aquest termòstat és el que dóna l’ordre d’arrencar. Un dels consells per estalviar en calefacció és baixar la temperatura de manteniment de la caldera fins a 50 graus, la menor temperatura que aquestes poden aconseguir.

D’aquesta manera no només estarem fent que la caldera funcioni més temps en arrencar, sinó que a més, augmentarem la seva vida útil.
 

Escollir el tipus de caldera

Un altre dels consells per estalviar en calefacció és escollir el tipus de caldera. Existeix un tipus que està preparat exclusivament per produir aigua calenta per a les dutxes, cuines i altres espais de la llar. Per a aquest tipus, hauràs d’instal·lar un acumulador a part que s’escalfi sense l’ajuda de la caldera. Això serà molt útil en èpoques d’estiu o bé quan la calefacció no sigui necessària.
 

Regulació del termòstat

Un altre consell final per estalviar en calefacció: regular el termòstat d’ambient de la caldera. Existeixen alguns programables i uns altres no programables. El programable et permetrà deixar un pla d’arrencada i parada, evitant que se t’oblidi baixar-la en la nit o en sortir de la teva casa.

Avaries freqüents de les calderes de gasoil

Avaries freqüents de les calderes de gasoil

El manteniment freqüent de les calderes de gasoil és essencial per a potenciar el seu rendiment i estendre la seva vida útil. Aquest manteniment ha de ser realitzat per un professional capacitat amb els coneixements adequats, especialment abans dels mesos d’hivern, ja que aquesta és la temporada de major ús del sistema de calefacció. Per això, et presentem alguns dels casos d’avaries de les calderes de gasoil més comunes i quins són els inconvenients que et pots trobar.

Avaries de les calderes de gasoil


Irregularitats en la flama: en aquest punt s’inclouen diversos casos; per exemple coloracions grogues en la flama, ja que aquesta ha de mantenir-se en tons blaus intensos. També és important que no parpellegi, perquè sol ser quan hi ha aigua en el combustible. En aquest cas es recomana buidar el dipòsit i netejar els filtres.

Disminució de la pressió: en termes usuals, la temperatura de l’equip ha de ser d’aproximadament 1,5 bars, i un descens en aquesta xifra, pot significar inconvenients per a l’escalfament de l’aigua i sistema de calefacció.


No hi ha flama: si el motor es troba funcionant i no presenta flama, pot ser producte d’un bloqueig, és a dir, que el combustible no arriba. Per això es recomana revisar el nivell del dipòsit, i comprovar que no hagin vàlvules tancades en el sistema.

Cremador danyat: ocorre quan l’aigua en circulació no aconsegueix la temperatura suficient per a escalfar adequadament els radiadors. Aquesta avaria solen ser costosa.

Danys en la bomba de distribució: es presenta quan la caldera es troba funcionant però els radiadors no augmenten la seva temperatura, a causa de deficiències en aquesta bomba.

Fugida d’aigua a través de la vàlvula de seguretat: s’ha de revisar que les unions funcionin bé per a evitar alteracions en la pressió, ja que tant l’augment o disminució d’aquesta ocasiona inconvenients. Per exemple, l’increment sol ocasionar goteres.

Ja coneixes quines són les avaries de les calderes de gasoil més comunes. Si tens qualsevol dubte és important que comptis amb un professional per posar a punt la teva caldera de gasoil tenir-la preparada per afrontar el pròxim hivern.

Gasoil agrícola: bones pràctiques per al seu emmagatzematge i conservació

Gasoil agrícola: bones pràctiques per al seu emmagatzematge i conservació

El gasoil agrícola compta amb unes propietats específiques que el converteixen en la solució ideal per a l’activitat agrícola. Per a la maquinària agropecuària, aquest tipus de combustible protegeix de manera adequada el seu sistema d’alimentació i els seus injectors, fent així que les maquines estenguin el seu temps de vida.

Els dipòsits per a emmagatzemar gasoil agrícola han d’estar ben homologats i registrats en el Registre de Maquinària Agrícola de cada comunitat autònoma. A més d’això, les instal·lacions han de ser inspeccionades i revisades per un professional autoritzat.

Bones pràctiques per a l’emmagatzematge de gasoil agrícola

1. La temperatura de conservació del gasoil és molt important. A 55º és inflamable, encara que aquest límit baixa considerablement si es barreja amb gasolina. A més, una excessiva temperatura pot ocasionar el desenvolupament de bacteris. El fred en excés tampoc és recomanable.


2. Evita en tot moment que el gasoil contacti amb la pell. Els seus efectes en l’organisme humà poden ser molt nocius, ja que pot produir dermatitis o altres infeccions en la pell o irritació de les vies respiratòries en cas d’inhalació.


3. El dipòsit que conté el gasoil agrícola ha d’estar homologat i preparat per a evitar fugides, en un espai amb ventilació adequada.


4. No és recomanable emmagatzemar molt de temps el gasoil agrícola. Entre altres coses perquè hi ha gasoils per a estiu i uns altres per a hivern, amb diferents punts en la seva congelació i fins i tot en la seva inflamació.


5. Per a optimitzar el seu ús, és molt important realitzar una bona conservació dels dipòsits de magatzematge. Encara que pugui semblar que no és tan rellevant, la realitat és que una correcta conservació pot incidir en el rendiment final de l’explotació, i també en la generació de problemes mecànics i avaries.

Perquè no convé conduir amb la reserva de combustible del nostre vehicle?

Perquè no convé conduir amb la reserva de combustible del nostre vehicle?

Sabies que esgotar la reserva de combustible et pot costar més d’una avaria? El combustible d’un cotxe és l’energia que permet el seu funcionament, pel que és recomanable que el nivell de gasolina no baixi d’un quart de la capacitat del dipòsit. Encara que aquesta situació et pugui succeir en algunes ocasions molt puntuals, com quan oblides posar benzina, és convenient que no es torni un costum, ja que podria causar greus problemes mecànics en el futur.

Quins riscos hi ha en esgotar la reserva de combustible?

Per exemple, si condueixes amb poca gasolina, la bomba de combustible succionarà l’aire. Aquesta situació genera més calor a la bomba i provoca el seu desgast, ja que la gasolina actua com a refrigerant.

A més, mantenir el dipòsit de gasolina esgotant el seu nivell de reserva pot provocar l’aparició de partícules en el tanc que, en unir-se amb altres partícules com la pols, poden filtrar-se i bloquejar el filtre de la gasolina. Per tant, podem afirmar que la reparació de la bomba de gasolina elèctrica serà més costós que mantenir el teu dipòsit amb benzina ple.

En resum, aquests són alguns dels riscos que corres en utilitzar la reserva de combustible:

1. Deteriorament de la bomba de gasolina.
2. Bloqueig del filtre de la gasolina.
3. Residus i impureses en el tanc que poden acabar danyant elements del sistema d’injecció.
4. Manca de refrigeració en la bomba de combustible.
5. Comprometre la seguretat viària al quedar-se el vehicle parat en ple tràfic, o en carretera.

Encara que alguns vehicles compten amb sistemes d’informació que alerten sobre la seva capacitat d’autonomia en quilòmetres, no és recomanable guiar-se per aquests números, ja que en general, depèn molt de l’estil conducció de cada conductor.

Recorda, no esgotis els últims litres de benzina, ja que aquesta situació pot arribar a ser un greu problema per a la mecànica del teu vehicle. Si et trobes prop de Figueres, pots omplir el dipòsit a temps a les nostres estacions de servei de Figueres.

7 consells per a netejar l’interior del cotxe

7 consells per a netejar l’interior del cotxe

Generalment, quan portem el nostre vehicle a un túnel de rentada només pensem a mantenir-lo net i brillant per fora. Però netejar l’interior del cotxe també és important. La manca de neteja a l’interior pot provocar males olors, pols, brutícia, així com desgast de la tapisseria i el terra.

Sabem que la tasca de netejar l’interior de cotxe sol ser molt tediosa. Per això, volem donar-te algunes pautes perquè puguis netejar-ho de manera senzilla i sense complicacions.


Pautes per a netejar l’interior del cotxe

Organitza’t amb aquestes 7 pautes per a afrontar la neteja interior del cotxe de manera més eficient:

  1. En primer lloc, és necessari revisar la brutícia interna del cotxe per a identificar quines zones necessiten una neteja més profunda.
  2. Prepara tots els productes de neteja que vagis a necessitar.
  3. Treu les catifes del terra i passa l’aspirador en cadascun dels espais per a extreure la pols acumulada i les restes.
  4. Agafa una esponja amb aigua i sabó i repassa totes les zones internes de les portes, el panell de control i el volant.
  5. Per a netejar la tapisseria del cotxe pots usar productes especials segons el seu material, sigui de tela o de cuir.
  6. Si la tapisseria és de tela, el pots aspirar primer i, a continuació, repassar-la amb una esponja amb aigua i sabó. Per a netejar el cuir també pots aspira’l primer i, després, repassar la tapisseria amb un drap fent ús d’un netejador específic per a cuirs.
  7. I finalment, si vols donar un toc de bona olor al teu cotxe, usa ambientadors perfumats, sigui en forma d’esprai o penjoll.

Recorda que a Estació de Servei Maset disposem de túnel de rentada a Figueres perquè mantinguis net el teu cotxe durant tot l’any! Les nostres estacions de servei estan situades a Figueres (carretera d’Olot s/n
N-260, km 38,5) i Pedret i Marzà (carretera de Figueres a Llançà N-260, km 27,8).