Select Page
10 trucs per estalviar combustible

10 trucs per estalviar combustible

El preu de el combustible està en constant canvi. Si vols reduir el consum de combustible fàcilment i practicar una conducció eficient, segueix els següents trucs per estalviar combustible:

 1. Mantingues els pneumàtics amb la pressió adequada. Revisa que la pressió dels pneumàtics sigui la indicada pel fabricant i la més adequada segons les condicions climàtiques de la temporada. Això ajuda a estalviar el consum de combustible i a mantenir la seguretat.
 2. No portis càrregues innecessàries. Estudis indiquen que portar 100 quilos extres al cotxe fa que s’augmenti en un 6% el consum de carburant. A més, es recomana repartir el pes de forma adequada.
 3. Planifica la ruta, ja que, a més d’arribar més ràpid al teu destí podràs mantenir una conducció eficient. Recorda que allargar el recorregut durant a l’almenys 10 minuts en un viatge d’una hora pot generar un augment de l’consum de combustible de fins al 14%.
 4. No arrencades ni acceleris de manera brusca.
 5. Mantingues una velocitat constant per estalviar combustible. Quan conduïm a una velocitat constant, sense frenades, o acceleracions brusques, la despesa de combustible tendeix a ser menor.
 6. Apaga el motor si vas a realitzar una parada perllongada. A ralentí el cotxe consumeix combustible.
 7. Utilitza la climatització només quan sigui necessari, ja que l’ús de l’aire condicionat fa que la despesa de combustible sigui més gran.
 8. Frena desaccelerant el motor; a l’deixar anar l’accelerador, el cotxe va frenant de forma natural i gastes menys combustible que quan es frena.
 9. Canvia la marxa a baixes revolucions. Per estalviar combustible és recomanable circular el major temps possible relacions llargues i amb el comptador de revolucions a la zona baixa.
 10. Aprofita les condicions de la via. Utilitza la inèrcia dels descensos per avançar el canvi de marxes. Quan es presentin ascensos, retarda el més possible els canvis de velocitat.
Com mantenir la pressió correcta d’una caldera de gasoil

Com mantenir la pressió correcta d’una caldera de gasoil

Algunes vegades passa que la pressió d’una caldera de gasoil comença a pujar o a baixar de forma inesperada i sense control, de manera que es fa necessari vigilar que funcioni de manera adequada. Això pot evitar moltes preocupacions i més ajuda a estalviar diners associat a la despesa de combustible.

Com mantenir la pressió d’una caldera de gasoil


Quan la caldera està en fred i amb la bomba detinguda, el normal és que la pressió oscil·li entre 1,2 i 1,5 Bar. Recordem que el Bar és la unitat amb la qual es mesura la pressió. Per verificar el nivell de pressió, cal situar el manòmetre de la caldera.


El manòmetre reflecteix la pressió que té la caldera en un determinat moment. La pressió dependrà de l’ús que se li estigui donant a la caldera. Quan la calefacció està encesa, la pressió tendeix a pujar una mica, però quan es refreda, ha de tornar a la seva mida normal.


Recorda que la temperatura del circuit de calefacció es regula en funció de les condicions climàtiques exteriors per tal de garantir un major confort i estalvi d’energia durant tot l’any.

Així, quan la temperatura augmenta a l’exterior, la temperatura interior de calefacció disminueix segons la corba de compensació determinada.

Les calderes compten amb un disseny de seguretat que permet que:

 • quan la pressió és alta, s’obri immediatament la vàlvula de seguretat de la calefacció amb la finalitat d’alliberar la pressió i tornar als límits normals.
 • quan la pressió és baixa, la caldera deixi de funcionar a fi d’evitar qualsevol avaria que pugui produir-se.


És important recordar que si la pressió presenta variacions constants, que fan difícil mantenir una pressió correcta a la caldera de gasoil, cal contactar amb un tècnic autoritzat perquè realitzi les configuracions pertinents i determini què pot estar fallant en el sistema.

Recomanacions per a netejar la caldera de gasoil a l’estiu

Recomanacions per a netejar la caldera de gasoil a l’estiu

¿Saps com netejar la caldera de gasoil? El gasoil és un combustible de gran utilitat, encara que conté certes impureses que tendeixen a acumular-se en diverses parts de les calderes de gasoil com en els filtres, la bomba, els filtres, entre altres. Per això és necessari realitzar una neteja exhaustiva de la caldera de gasoil per a garantir el seu funcionament òptim. L’estiu és una època ideal per a això. Pren nota d’algunes recomanacions més útils:

Una vegada any, preferiblement durant l’estiu, és necessari netejar tots els elements de la caldera per a eliminar les impureses que s’acumulen i que puguin ocasionar un funcionament inadequat.

Netejar la caldera de gasoil prolonga la vida útil de la caldera, ajuda a disminuir el consum de combustible i evita es presentin avaries durant el seu ús en l’època hivernal.

Per a evitar que les impureses del gasoil arribin a la caldera és important mantenir un bon nivell de gasoil en el dipòsit. Disminuir el nivell de gasoil suposa retenir menys impureses en la caldera.

En assortir el dipòsit de combustible apaga la caldera per almenys una hora. Aquesta acció permetrà que les impureses es dipositin en el fons del dipòsit i no passin massivament cap a la caldera.

Quan realitzis el manteniment de la caldera és important que revisis el filtre injector i, si pot ser, substituir-la per una nova ja que amb l’ús l’orifici de sortida es fa més gran i causa que la mescla de combustible – aire es desestabilitzi.

Si en revisar la caldera surt fum blanc o negre pel tir, significarà que la mescla de combustible – aire no és l’adequada. En tal cas, serà necessari regular l’entrada de combustible i d’aire per a obtenir la mescla més adequada i garanteixi el funcionament òptim de la caldera.

A Estació de Servei maset distribuïm gasoil de calefacció a domicili a Figueres per a la teva llar i per a l’aigua calenta sanitària. Garantitzem la màxima qualitat per a l’òptima conservació de la seva caldera.

7 trucs per netejar el parabrisa del cotxe per fora

7 trucs per netejar el parabrisa del cotxe per fora

Mantenir i netejar el parabrisa del cotxe per fora és essencial per a una conducció còmoda i segura, sobretot a l’estiu, en què la brutícia de pols i insectes es va acumulant en els vidres. Avui et deixem 7 trucs per netejar el parabrisa del cotxe que t’ajudaran a deixar-lo net i lluent amb poc esforç.

Com netejar el parabrisa del cotxe per fora

 1. Crea una barreja de xampú per al cabell i aigua. Dilueix en 1 litre d’aigua 2 cullerada gran de xampú per al cabell, tenint cura de remenar-ho bé perquè es formi una barreja homogènia.
 2. Utilitza un drap net sense borrissol i tovallons o paper de cuina. Així, al netejar evitaràs que quedin pelusses al parabrisa. Si no disposes de tovallons pots utilitzar paper de diari.
 3. Neteja amb aigua abundant. És important netejar el parabrisa amb aigua per eliminar la pols i la brutícia acumulada, que pot causar ratllades en el moment d’aplicar la solució amb un drap.
 4. Aplica la solució. Moja el drap amb la solució d’aigua i xampú i passa-ho pel parabrisa que vols netejar. Escorre el drap i submergeix-novament en la solució i passa-ho de nou per tota la superfície a netejar. Deixa actuar per un minut i després seca el parabrisa amb els tovallons o el paper de diari.
 5. Neteja la part interior del parabrisa. També és necessari realitzar la neteja de la part interior del parabrisa perquè quedi realment net.
 6. No utilitzis alcohol. No s’ha d’utilitzar alcohol o productes solvents, ja que poden causar danys al parabrisa. El xampú ajuda a que l’aigua de pluja s’adhereixi menys al parabrisa creant una capa antireflejo.
 7. Neteja freqüentment el parabrisa per evitar que s’adhereixi pols, brutícia o greixos.

Netejar el parabrisa del cotxe és una tasca en la que cal ser constant. Si necesites rentar el teu cotxe al complet, Estació de Servei Maset us ofereix un servei de rentat de cotxes a Figueres.

Els millors trucs per a netejar les llandes del cotxe

Els millors trucs per a netejar les llandes del cotxe

Saps com netejar les llandes del cotxe i deixar-les tan brillants com si anessin noves? Si vols netejar les llandes del cotxe a Figueres com un professional et recomanem que utilitzis el mètode més avalat per especialistes i empleat en la majoria de centres de rentada de cotxes. Es tracta d’un procés senzill amb el qual es pot aconseguir que les llandes llueixin com el primer dia!

Passos per a netejar les llandes del cotxe

Segueix aquest mètode pas a pas per a deixar les teves llandes netes i lluents:

 • En primer lloc, rentales amb aigua a pressió utilitzant una mànega amb abundant aigua. Aquest pas permet eliminar gran part de la brutícia que tendeix a acumular-se. A major pressió del doll d’aigua, millor s’eliminaran més rastres de brutícia. Quan acabis, procedeix a assecar-les amb un drap sec.
 • Aplica productes de neteja específics. Procedeix a aplicar un producte de neteja adequat segons el tipus de llandes del cotxe. És important seguir les instruccions i recomanacions del fabricant per a garantir actuï de forma adequada i no causi cap mal a les llandes.
 • Aclareix el producte de neteja. Una vegada hagi actuat el producte de neteja, et recomanem aclarir-lo amb una solució d’aigua i sabó neutre. Es pot aplicar amb una esponja i utilitzar aigua temperada. En aquest pas podem usar un raspall per a llandes per a netejar molt bé els radis. Una vegada finalitzat el procés de neteja, esbandeix amb abundant aigua les llandes i deixa-les assecar.
 • Dóna lluentor. I, finalment, aplica un abrillantador de llandes perquè recuperin la seva lluentor natural. L’abrillantador ajudarà al fet que les llandes es vegin millor i es mantinguin netes durant molt de temps.

Com calcular el consum de combustible per quilòmetres

Com calcular el consum de combustible per quilòmetres

Per a molts conductors és important conèixer com calcular el consum de combustible per quilòmetres recorreguts del vehicle, ja que és una de les despeses que solem incloure en el pressupost general de la nostra llar.

La primera consideració a tractar per calcular el consum de combustible per quilòmetres serà conèixer quina és la nostra despesa habitual de combustible. D’altra banda, cal recordar que per a controlar i valorar el consum que realitzem, també caldrà considerar el model del vehicle, el seu estat mecànic i la seva freqüència d’ús.

A partir de tota aquesta informació inicial, podrem aplicar les mesures per estalviar benzina. Però, és possible calcular el consum de combustible per quilòmetres realitzats?

La bona notícia és que sí que és possible calcular el consum de combustible per quilòmetres aplicant un mètode de càlcul ràpid i senzill, tant si el teu cotxe usa dièsel com a gasolina.

Recomanacions per estalviar benzina

En primer lloc, segueix les següents recomanacions per omplir el dipòsit de benzina:

 • Omple el dipòsit de benzina fins que la pistola es dispari de forma automàtica. A continuació, anota la quantitat de litres que vas usar.
 • Col·loca el comptador de gasolina zero. Dirigeix-te al panell de control del cotxe i, en el lloc on observis dos números, el de baix és el que has de modificar a zero.

Usa el combustible fins a deixar-lo en reserva. Ara, anota el nombre de quilòmetres que has recorregut, amb el dipòsit ple.

Fórmula per a calcular el combustible per quilòmetres

La fórmula consta del següent:

 • Nombre de litres de benzina;
 • Nombre de quilòmetres recorreguts amb el dipòsit ple;
 • Dividir els quilòmetres entre els litres.

Suposem que, hem recorregut 190 quilòmetres i comprem 5 litres de gasolina; En aquest cas, dividirem 190 entre 5. El resultat seran 38 quilòmetres per cada litre.

Una vegada que hàgim esgotat tot el combustible, tornem a fer les anotacions corresponents. Si repeteixes aquesta pràctica diverses vegades, aconseguiràs el nombre exacte de litres que consumeixes per quilòmetres recorreguts.

Recorda que el consum pot variar segons l’ús que li donis al cotxe. Considera també que, apagar i encendre el motor diverses vegades, consumeix més benzina que conduir de forma constant en carretera.