Select Page
Com funcionen les calderes de gasoil?

Com funcionen les calderes de gasoil?

Les calderes de gasoil s’han posicionat com els sistemes de calefacció més demanats a tot Espanya, gràcies al seu alt nivell d’eficiència ia la possibilitat de comptar amb aigua calenta sanitària. A més, tenen un funcionament força senzill, cosa que fa molt fàcil la seva instal·lació, són molt durables i requereixen baix manteniment.

El combustible que utilitzen les calderes de gasoil és el gasoil C, un combustible econòmic, que té un gran poder calòric. El gasoil que està contingut en un dipòsit és traslladat a la caldera a través d’un conducte, al generador de calor es produeix la combustió, és a dir, el combustible es crema i genera calor, aquesta calor va al circuit de transport que el porta als radiadors o terres radiants.

D’aquesta manera, la calor es projecta a l’interior dels espais de l’habitatge, creant una temperatura càlida i agradable. Actualment es pot instal·lar en un habitatge una solució que inclogui radiadors i terres radiants, cosa que permet aconseguir una millor calefacció de les diferents estades de l’habitatge.

En funció de la mida de les estades a escalfar s’ha d’escollir una caldera gasoil amb la potència suficient, en funció dels trams de potència al mercat actual 5 tipus:

 • 23 – 25 kW: és el rang de potència més comú, una caldera de gasoil amb aquesta potència és suficient per a un habitatge unifamiliar.
 • 28 – 30 kW: aquest rang de potència es recomana per a habitatges grans o habitatges ubicats en llocs molt freds.
 • 40 – 45 kW: aquest rang de potència es recomana per a habitatges molt grans o que tinguin un aïllament tèrmic deficient.
 • 70 kW: les calderes d’aquesta o més potència s’han d’instal·lar a sales especialment condicionades, el projecte ha de ser realitzat per un enginyer.

Les calderes a gasoil es divideixen en:

Calderes atmosfèriques: prenen l’aire de l’ambient on s’ubiquen per al procés de combustió del gasoil, assoleixen el seu rendiment òptim a temperatures entre els 60 ºC i els 80 ºC.
Calderes estanques: no alteren l’aire de l’ambient on s’ubiquen, ja que l’aire que necessiten és subministrat des de l’exterior, per tant, la qualitat de l’aire de l’estada no es veu afectada. Assoleixen el seu rendiment òptim a temperatures entre els 60 ºC i els 80 ºC.
Calderes de condensació: ofereixen major eficiència, ja que són dissenyades per recuperar energia a partir dels fums de la combustió, assoleixen el seu rendiment òptim a temperatures entre els 30 ºC i els 50 ºC.

Calefacció de gasoil: energia segura

Calefacció de gasoil: energia segura

El gasoil resulta ser un dels sistemes de calefacció de més demanda avui dia en llars de tot el món gràcies als seus nombrosos avantatges i beneficis. Si estàs pensant a triar un sistema de calefacció que s’ajusti a les necessitats del teu habitatge, tingues en compte que les calderes i els sistemes de calefacció de gasoil solen triar-se en llars situades en zones allunyades de les ciutats o en aquelles en les quals no arriba el gas natural.

Amb aquest tipus de sistema de calefacció podràs disposar tant d’aigua calenta com de calefacció en la llar. Actualment disposes de dos tipus de calderes: les instantànies que escalfen l’aigua de moment, i les d’acumulació. Els preus d’aquestes són molt baixos en comparació amb molts altres models. El seu temps de vida és major que la resta de calderes habituals i no representen despeses molt elevades en cas de reparació.

La calefacció de gasoil és més econòmica i segura

Aquests són alguns dels seus múltiples avantatges:

 • Es considera com un dels sistemes més ràpids de calefacció per a espais de gran grandària. A més, el combustible resulta ser més potent.
 • La vida útil d’aquesta mena de calderes és major, ja que la combustió del gasoil ajuda al manteniment d’aquests equips.
 • Els equips a gasoil són fiables i assegurances, ja que funcionen a baixa temperatura i això redueix el risc d’explosions.
 • Emeten menors quantitats de gasos contaminants.
 • Són de simple instal·lació.
 • El seu preu és insuperable.

A Estació de Servei Maset tenim com a objectiu proporcionar a tots els nostres clients combustibles de màxima qualitat. Necessites gasoil de calefacció a domicili per a la teva llar? Contacta amb nosaltres!

Quin és el millor gasoil per a maquinària agrícola?

Quin és el millor gasoil per a maquinària agrícola?

L’agricultura actual requereix de l’ús de maquinària agrícola adequada a cada tasca, com poden ser recol·lectors, arades, tractors, sembradores, entre d’altres, que necessiten un combustible específic per a garantir el seu òptim funcionament, però quin és el millor gasoil per a maquinària agrícola?

Gasoil B per a maquinària agrícola

El gasoil agrícola o gasoil B és el carburant formulat per a les maquinàries d’ús agrícola, oferint una gran varietat d’avantatges, entre elles:

 • El seu cost és menor que altres carburants, com per exemple el gasoil A, pel fet que els seus costos de manteniment són més baixos.
 • Evita que les partícules d’aigua ingressin al sistema d’alimentació, gràcies a les seves propietats desmulsionants, o agents humectants, que permeten recollir aquestes partícules per a evitar el seu ingrés.
 • No s’oxida, per la qual cosa ajuda a evitar es formin residus sòlids dins del sistema d’alimentació. Està formulat per a brindar protecció contra la corrosió.
 • Gràcies al seu alt nivell de combustió permet l’arrencada en fred.
 • Produeix un menor nivell de soroll que altres carburants.


El gasoil B pot emprar-se també en maquinaria pesquera, embarcacions, maquinària per a explotació forestal, motors, etc; en algunes ocasions se li empra en petits aparells domèstics de calefacció, encara que el carburant específic per a això és el gasoil C que té un alt contingut de parafina per a augmentar la producció de calor.

No obstant això, cal saber que el gasoil B està bonificat i la llei no permet utilitzar-lo en vehicles motoritzats o maquinaria no destinada a l’ús agrícola. De fet, els infractors poden ser sancionats amb multes de fins a 12.000 euros. Per a accedir a aquesta mena de carburant s’ha de comptar amb una targeta específica emesa pel banc.

El gasoil B (per a l’ús de maquinaria agrícola) ve amb un traçador vermell, la qual cosa permet diferenciar-ho d’altres tipus de gasoil. L’ús de colors en els carburants té com a finalitat evitar fraus.

Additius en el gasoil de calefacció

Additius en el gasoil de calefacció

Com tots els carburants que s’utilitzen actualment, el gasoil necessita incorporar alguns additius per aconseguir un funcionament òptim i segur. Aquestes substàncies químiques que es poden incloure en els combustibles, entre ells el gasoil de calefacció, tenen la finalitat d’enfortir les seves propietats.

Avantatges dels additius en el gasoil de calefacció

Els avantatges dels additius són diverses. En el cas de les calderes de gasoil, no només milloren el seu funcionament, sinó que a més ajuden a allargar la seva vida útil. En general, els additius compleixes tres objectius bàsics:

● Millorar les prestacions de la caldera.

● Ajudar a estalviar combustible.

● Augmentar la durabilitat de les instal·lacions.

S’ha demostrat que els additius d’alta qualitat, en ser barrejats en la proporció indicada pel seu fabricant directament al dipòsit, poden reduir el consum de gasoil fins a en un 30%, un estalvi significatiu si es considera el nombre d’hores que treballa la caldera durant l’hivern. Per tant, milloren el comportament del combustible optimitzant la combustió. També ajuden a dissoldre els productes de decantació pesats i milloren la circulació del gasoil a les canalitzacions.

Els additius s’encarreguen d’eliminar l’aigua i els sediments que contenen els combustibles líquids que s’acumulen en el fons del dipòsit i fan que el cremador funcioni de forma inadequada. Això causa una baixa del poder calorífic del gasoil.

Els additius també s’encarreguen d’eliminar les parafines i altres matèries estranyes contingudes en el gasoil i que produeixen obstruccions i problemes de bombament; el que ajuda a augmentar la vida útil de les calderes de gasoil.

Perquè és aconsellable apagar el mòbil en les gasolineres?

Perquè és aconsellable apagar el mòbil en les gasolineres?

Actualment és habitual que ens trobem senyalitzacions que indiquen apagar el mòbil en les gasolineres. Tot i que en algunes ocasions s’ha comentat que s’han produït petits incendis per culpa de l’ús del mòbil mentre fem benzina, en realitat, no hi ha constància d’incidents per una causa directa.

Tot i així, hi ha raons que ens obliguen a actuar amb precaució. Continua llegint i t’explicarem el perquè.

Per què és obligatori apagar el mòbil en les gasolineres?

El primer que hem de saber és que apagar el mòbil en les gasolineres ja no es tracta d’una exigència o recomanació de les benzineres, sinó que ara, es basa en un reglament legal. Segons el Reglament General de Circulació, està prohibit fer servir el mòbil en una gasolinera. En el seu article 115, detalla que “Els propietaris d’aparells distribuïdors de combustibles o empleats d’aquests últims no podran facilitar els combustibles per a la seva càrrega si no està parat el motor i apagades les llums dels vehicles, els sistemes elèctrics com la ràdio i els dispositius emissors de radiació electromagnètica com els telèfons mòbils.” Recordeu que, fins i tot, aquesta acció està penada amb multes de fins a 100 euros.

Però, és cert que l’ús del mòbil en les benzineres pot provocar un incendi?

Com comentàvem a l’inici de l’article, és bastant improbable. Pensem que una explosió es deu a l’emissió de gasos inflamables i tòxics en l’ambient. És a dir, en el cas que produís algun tipus d’espurna en l’entorn, donaria com a resultat a una explosió en l’entorn.

Per tant, sí que podria arribar a donar-se una relació directa en el cas que una bateria estigués en mal estat i provoqués una espurna.

D’altra banda, l’efecte d’estàtica, és summament perillós. Aquest tipus d’energia, és capaç de generar una descàrrega elèctrica que, en entrar en contacte amb la intensitat de les substàncies inflamables presents en l’aire, provoquen una reacció.

Si bé és cert que les probabilitats que es presenti aquest fet són baixes, en comparació amb la radiació del mòbil, no és bo temptar a la sort!

Quins són els models de calderes de gasoil?

Quins són els models de calderes de gasoil?

Quan arriba l’època de l’any en la que el fred constreny, és necessari tenir la casa preparada per a afrontar les baixes temperatures.
Disposar dels electrodomèstics adequats per a viure de forma confortable durant tot l’any, també inclou la compra d’una caldera de gasoil per a disposar d’aigua calenta.

Conèixer els diferents models de calderes de gasoil en el mercat, és el primer pas. Avui parlarem dels diferents models de calderes de gasoil. No comprarem una caldera sense saber-ne res d’elles, veritat?

 

Calderes de gasoil per a la producció d’aigua calenta

Les calderes de gasoil es divideixen en 2 tipus:

 • Calderes d’acumulació. Amb elles pots disposar d’aigua calenta de forma contínua. No obstant això, la seva grandària ocupa molt espai i el consum de gasoil és alt.
 • Calderes instantànies mixtes o de calefacció. Ideal per a llars amb més d’un bany, però que no s’usen al mateix temps. Són més econòmiques i consumeixen menys quantitat de gasoil. A més, ocupen menys espai.

Calderes de gasoil segons el seu funcionament

Calderes estàndard. Elaborades amb acer o ferro. Les d’acer són més eficients, econòmiques, però amb una menor durabilitat, perquè la xapa d’acer es va deteriorant amb el temps. Les calderes de ferro colat duren més, però són més difícils de transportar i instal·lar a causa del seu pes.

Calderes de condensació. Consumeixen menys combustible que les calderes de gasoil habitual; ja que amb el mateix fum, escalfen l’aigua de retorn. La seva instal·lació requereix molt temps, així com el seu manteniment.

Si necessites triar entre els diversos models de calderes de gasoil, pensa que l’ideal és que ens duri a casa almenys 10 anys. El model a triar, dependrà de les necessitats que tinguem a mitjà o llarg termini.
Recorda que el més recomanable és triar una caldera de marques reconeguda i que, a més, disposi d’un servei tècnic a prop la teva zona.