Select Page
Com omplir el dipòsit de combustible eficientment

Com omplir el dipòsit de combustible eficientment

Sense importar els quilòmetres que recorri anualment un vehicle, periòdicament necessitem omplir el dipòsit de benzina en una estació de servei o benzinera.

Com omplir el dipòsit de combustible eficientment

Malgrat que fer provisió de benzina pot semblar una tasca fàcil -ja que tan sols s’ha d’omplir el dipòsit de combustible i pagar pel servei- la veritat és que existeix una normativa de seguretat a complir en totes les estacions de servei d’Espanya. Lamentablement, aquestes legislacions són ignorades per la majoria de conductors.

Recomanacions per omplir el dipòsit de combustible en una benzinera

Avui us volem recordar algunes de les normatives de seguretat més importants. És important conèixer què no fer a l’hora d’omplir el dipòsit de combustible amb l’objectiu de minimitzar un possible accident, ja que la manipulació de combustible suposa molts riscos.

Algunes normes bàsiques i recomanacions per omplir el dipòsit de combustible són:

 • No fumar dins l’àrea de la benzinera.
 • Reduir la velocitat del vehicle abans d’entrar a la benzinera, especialment si es troba en vies de servei com a autopistes o carreteres.
 • Entrar amb una velocitat prudencial a l’estació de servei.
 • Apagar les llums i el motor del vehicle en el moment d’assortir el dipòsit de combustible.
 • Omplir amb el combustible pertinent. Si el cotxe és de gasolina, omplir amb gasolina. I si és dièsel, amb gasoil. Si ens equivoquem, no hem d’arrencar mai el motor, ja que podríem provocar una avaria molt greu.
 • Fer ús del sortidor que estigui del mateix costat del tap del tanc de benzina, ja que en cas contrari, pot haver inconvenients a l’hora d’abocar-la en el tanc, resultar incòmode per al conductor, i també per les altres persones que utilitzen el servei.
 • No fer ús del telèfon mòbil mentre es realitza aquesta activitat, ja que pot ser un element de distracció per al conductor i causar qualsevol accident.

 

Diferències entre el gasoil A, B i C

Diferències entre el gasoil A, B i C

Saps quins són les principals diferències entre el gasoil A, B i C i cadascuna de les seves utilitats? Quan parlem de gasoil A, B o C, és important conèixer les diferències entre cada tipus de combustible diesel.

A continuació anem a explicar les principals diferències entre els 3 tipus de gasoil.

 

Tipus de gasoil. Diferències entre el gasoil A, B i C

 

En funció del seu ús, el tipus A s’empra fonamentalment en vehicles automotors, ja que conté additius que ajuden al millor funcionament del motor.

El gasoil B està destinat a maquinàries i vehicles d’ús agrícola, així com a altres vehicles autoritzats, com a embarcacions i calefaccions domèstiques i industrials. És un combustible refinat d’alt nivell de puresa, dissenyat per ajudar a protegir els motors de la corrosió.

El tipus C es destina a equips de producció de calor i calderes industrials, així com a la calefacció domèstica. El seu alt contingut en parafines ho fa un combustible molt eficient en la producció de calor.

El color és un altre aspecte que diferencia a aquests combustibles. El tipus A és groguenc, el tipus B és vermellós, mentre que el gasoil C és color blau verdós.

La diferència de preus és un altre factor en què diferencia el gasoil A, B i C, ja que el destinat a vehicles d’automoció té un major preu, hagut d’entre altres coses als impostos afegits.

El gasoil tipus B i tipus C tenen preus més econòmics, gràcies al fet que compten amb subsidi estatal per al seu ús agrícola, industrial i en calefacció residencial. La seva ocupació queda regulat per la llei i queda restringit totalment el seu ús en vehicles d’automoció. La transgressió d’aquesta norma suposa un delicte fiscal que se sanciona amb multes d’elevat import i fins a la immobilització del vehicle.

A Estació de Servei Maset som distribuïdors de gasoil a domicili. Oferim un servei de gasoil a domicili que cobreixi les necessitats del teu vehicle agrícola o de la teva calefacció.

 

¿Com triar una caldera de gasoil per calefacció?

¿Com triar una caldera de gasoil per calefacció?

Una caldera de gasoil és una de les millors solucions per a la climatització dels habitatges amb amplis espais. Aquest sistema se sol usar habitualment en habitatges unifamiliars i zones residencials.

Recorda que, per usar aquest tipus de calderes, és necessari disposar d’un dipòsit per emmagatzemar el gasoil.

Consideracions abans de triar una caldera de gasoil per calefacció

A l’hora de triar una caldera de gasoil per calefacció, hem de fixar-nos en les següents consideracions:

– En funció del tipus de combustió podem triar entre calderes atmosfèriques, calderes estances (convencionals o de condensació), només calefacció, o mixta.

– En funció de la potencia, és a dir, segons la potència necessària calculant els metres quadrats de l’habitatge, l’aïllament del mateix i la qualitat d’aïllament.

– Segons el tipus de cambra de combustió des d’on es crema el gasoil i es genera la calor. Depenent d’on s’aspiri l’aire per produir la combustió, podrem obtenir grans estalvis en consum.

– El rendiment de la caldera (la relació entre l’energia del combustible i l’energia aprofitada per la caldera). A major nombre de *, millor rendiment. Com més alt sigui el rendiment del producte menor serà el consum de gasoil.

– Tot i que que no és un aspecte imprescindible a l’hora de l’elecció d’una caldera de gasoil, podriem considerar també les mesures de la caldera. Hem d’assegurar-nos que disposem de l’espai suficient per a la seva instal·lació, ja que les calderes de gasoil ocupen més espai que altres tipus de calderes amb la mateixa potència.

Des de Estacio de Servei Maset recomanem sempre que esculli una caldera de primera marca. Els fabricants especialitzats al mercat en calderes de calefacció poden garantir la certificació de la seva tecnologia, disseny, així com un servei tècnic propi.

Ús eficient del nostre sistema calefacció per estalviar

Ús eficient del nostre sistema calefacció per estalviar

El sistema de calefacció de la nostra llar es converteix en el nostre principal aliat quan arriba l’hivern. Ens ajuda a mantenir una temperatura adequada per sospesar les inclemències del clima.

La caldera de gasoil, és un dels més populars i afavoridors sistemes de calefacció. Aquest sistema de calefacció necessita que adoptem les mesures necessàries per preparar-ho adequadament per a la temporada en la qual més treball realitza i en la qual necessitem un major estalvi.

 

Què haig de tenir en compte per optimitzar el rendiment de la meva calefacció i generar un estalvi?

 
És necessari tenir en compte que es requereix una sèrie de passos importants, entre els quals estan:

Comprovar la pressió de la caldera de gasoil, la qual, segons els consells del fabricador, ha d’estar al voltant d’1,5bar i la regulació del qual s’ha de donar amb la caldera de fred. Una pressió molt alta o molt baixa, pot implicar que s’activi la vàlvula de seguretat i degoti, o bé que si la pressió és molt baixa, el sistema no funcioni.

Preparar els radiadors per a l’hivern és un altre dels aspectes indispensables a tenir en compte. És indispensable que estiguin nets, ja que això farà que la nostra instal·lació funcioni de manera correcta i eficient. Per purgar els radiadors, es pot usar un plomall o una aspiradora.

Un altre aspecte fonamental, serà situar la caldera en manera hivern i activar el termòstat. Regularem la temperatura que volem obtenir, entre 19 i 20 graus centígrads, per no generar costos excessius en la factura del gas.

Finalment, recordar-vos que si el termòstat és digital, haureu de comprovar la condició de les piles i, en cas necessari, canviar-les.

Servei assistit de benzina diari a Estació de Servei Maset

Servei assistit de benzina diari a Estació de Servei Maset

Tractar amb els clients, és una part fonamental del nostre servei assistit de benzina. Avui dia, la majoria de les gasolineres són d’autoservei. Els empleats de les gasolineres atenen i controlen, des d’un ordinador, el registre de la quantitat de combustible que es carrega a cada sortidor.

Per aquesta raó, poques estacions de servei ofereixen un servei assistit de gasolina per atendre als seus clients. A més de netejar i cuidar els sortidors, als empleats d’Estació de Servei Maset ens agrada mantenir els valors de sempre, donant prioritat a atendre als nostres clients de forma personalitzada diàriament.

Estació de Servei Maset ofereix als seus clients servei assistit de benzina diari, de 18h. a 19h.

Les funcions de l’expenedor de gasolina assistit

L’expenedor debenzina és el responsable d’atendre als clients en el subministrament de carburants de vehicles. A més, també s’encarrega d’atendre, orientar i assessorar sobre els productes (olis, lubrificants, etc.) o serveis (revisió d’aire en els pneumàtics, d’aigua, etc.) que s’ofereixen en la nostra estació de servei.

Algunes altres obligacions dels empleats en estacions de servei assistides, són:

 • Comprovar el bon funcionament dels sortidors
 • Atendre al client que es dirigeix a la tenda.
 • Informar sobre productes en oferta i promocions.
 • Mesurar els nivells de carburant dels tancs d’emmagatzematge.
 • Revisar i mantenir les senyalitzacions, aparells de mesurament de pressió dels pneumàtics, aparells de subministrament d’aigua i aire, etc.
 • Manteniment de les instal·lacions i zones d’accés.
 • Assegurar el compliment de la normativa aplicable en matèria de prevenció d’incendis.

 

Millora el rendiment del sistema de calefacció netejant els radiadors

Millora el rendiment del sistema de calefacció netejant els radiadors

Preparar el rendiment de la calefacció per als mesos vinents d’hivern és essencial, sobretot durant els primers dies fred.

En primer lloc, per mantenir una temperatura òptima a l’interior de la llar hem d’assegurar-nos que el nostre sistema de calefacció es troba en perfecte estat.

Com podem millorar el rendiment del nostre sistema de calefacció?

Per millorar el rendiment del nostre sistema de calefacció hem de comprovar, primerament,  que tant la caldera com els radiadors estiguin en un estat òptim. La caldera ha d’estar neta. Un indici de mala combustió pot significar que no ho està. En tal cas, és recomanable realitzar una bona neteja mitjançant un tècnic qualificat.

La caldera i els radiadors estan comunicats entre si per un circuit de canonades. L’aigua calenta surt de la caldera per passar per tots els radiadors del sistema i tornar a l’origen. Per tant, si escoltem un soroll quan l’encenem, cal purgar els radiadors perquè la calefacció pugui funcionar a ple rendiment.

Els radiadors acumulen aire després d’un temps sense funcionar. Per tant, la calefacció no es trobarà en un estat òptim si abans no expulsem l’aigua restant.

Obrirem la vàlvula d’evacuació que es troba en un dels extrems superiors del radiador i la girarem amb un tornavís. A continuació col·locarem sota el radiador un got per recollir l’aigua que cau, una vegada que s’ha escapat tot l’aire.

Aquesta senzilla operació la podem fer a tots els radiadors que tinguem a casa. Recorda purgar els radiadors uns dies abans de voler tenir la calefacció de casa en ple rendiment. Aquest petit manteniment és molt important si vols evitar l’efecte corrosiu que pot arribar a causar tenir les canonades plenes d’aigua.

Font: Consumer.es